Novi album Vlade Divljana do kraja godine?

01.03.2010

Vlada Divljan

Vlada Divljan, pred koncert 8. marta u Domu sindikata u Beogradu, kaže da bi novi, dugoočekivani album radnog naziva „Esperanto“ možda mogao završiti do kraja godine.

„Pokušaću ga završiti tokom ove godine, mada nisam siguran da li raditi klasični album ili izlaziti sa nekoliko singlova ili EP-ijeva? Situacija oko albuma se dosta preokrenula i zapravo nema mnogo specijalnih razloga da čovek izbacuje album pošto u fizičkom obliku gotovo da i ne postoji. CD-ovi se više i ne prodaju. Možda je album malo prevaziđena forma? Vredi malo razmisliti“, priznaje Divljan.

Poslednji Divljanov album bile su hvaljene „Sve laži sveta“ (2000), a potom je došao elektro eksperiment „Die Tonzentrale“ (2003). Divljan kaže da od tada nije sedeo skrštenih ruku, ali da mu dosta vremena uzme rad na muzici za brojne filmove, a dodatan problem do završetka „Esperanto“ projekta je njegov boravak u Beču, daleko od Nevladine organizacije u Beogradu.

„Sada sam se malo aktivirao oko toga. Svakim danom nove ideje se rađaju i menjaju“, kaže Divljan.

Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.

„Biće sigurno stvari koje nismo prošle godine svirali. Trudićemo se da napravimo nešto novo u odnosu na prošlu godinu što se tiče repertoara i priredimo još neka iznenađenja“, najavljuje Divljan.