Bajaga prvi put na Ušću

26.05.2010

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić izjavio je danas da je za njegov bend posebnu važnost ima nastup na otvaranju „Ušće festa“ 19. juna, jer će to biti prilika da prvi put u 25 godina postojanja Bajaga i Instruktori sviraju na prostoru beogradskog Ušća.

„Drago mi je da nam je pripala čast da otvorimo festival. ‘Ušće fest’ je super stvar, odličan izbor izvođača, cene popularne, a mesto fenomenalno! To je jedino mesto gde nismo svirali u Beogradu! Pošto se radi o velikom prostoru, posebno se pripremamo za taj nastup, spremićemo nešto drugačiji program, a biće i neka iznenađenja!“, rekao je Bajaga.

Izuzetno veliki broj novinara okupio se na konferenciji za novinare u Međunarodnom press centru u Beogradu, gde je najavljen program prvog „Ušće festa“, na kome će 19. juna svirati Bajaga i Instruktori i Vlado Georgiev, 20. juna Severina Vučković i Goran Bregović i 21. juna Billy Idol.

Organizator i vlasnik produkcijske kuće Mjuzik star (Music Star) Raka Marić izjavio je da se nada da će „Ušće fest“, koji se održava povodom Svetskog dana muzike pod pokroviteljstvom grada Beograda, postati „tradicionalni festival i da će narednih godina dovoditi velika imena iz cijelog svijeta“.

Direktor festivala Dejan Maksimović je istakao da je beogradsko Ušće koncertni prostor koji je „apsolviran u prethodnom periodu“, zahvaljujući koncertima Rolling Stonesa, Polis (Police) i Madone.

„Znamo na kom prostoru nastupamo. Potpuno će biti identično organizovan koncertni prostor. Novi Beograd ima te široke bulevare, parking prostor, saobraćajne komunikacije, tako da ćemo imati potpuni komfor. Biće svi potrebni elementi, kao što su i platforme za invalide… Bezbednost nam je na prvom mestu. Očekujemo veliki broj Beograđana i gostiju iz regiona“, rekao je Maksimović.

Hrvatska pop pevačica Severina Vučković, koja je nedavno operisala koleno posle povrede na sceni, rekla je: „Nadam se da će biti bezbednosti za izvođače, da ne padaju sa bine. Sve će drugo biti super. Veselim se i jedva čekam kad će biti ‘Ušće fest'“, rekla je Seve.

„Spremićemo neki program Severina i ja“, rekao je Goran Bergović.

Vlado Georgiev je istakao da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da odsvira „500. koncert sa starim pločama“.

„Pozivam da se svi dobro provedemo“, rekao je kratko Georgiev.

Maksimović je rekao da je prostor „Ušće festa“ na oko 35.000 kvadratnih metara i da je okvirni kapacitet „od nekih 15 hiljada posetilaca“, ali da „Mjuzik star“ što se tiče nastupa Billy Idola „očekuje saglasnost njegovog menadžmenta da se proširi kapacitet“.

Marić je rekao i da postoji mogućnost da nastupi pregrupa za Billy Idola, ali da se i za to čeka saglasnost njegovog menadžmenta.

Ulaznice za „Ušće fest“ su u prodaji na sledećim prodajnim mestima: Bilet servis (Trg Republike), Eventim, Card service i Tiket servis (blagajna Doma omladine). Cene ulaznica u pretprodaji do 1. juna su: Za 19. i 20. jun 1.000 dinara i 1.500 dinara za fan pit. Za 21. jun (koncert Billy Idola) 2.000 dinara i 3.000 dinara za fan pit.