Bajaga: MTV nagrada će pomoći Lolobriđidi

27.10.2009

Momčilo Bajagić-Bajaga izjavio je u utorak da će 5. novembra u Berlinu sa velikim zadovoljstvom uručiti regionalnu MTV nagradu hrvatskim treš-poperima Lollobrigida, jer se radi o „bendu orijentisanom ka rok muzici i živoj svirci“.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio da dodelim nagradu. Shvatio sam to i kao kompliment mom radu. Uvek sam za to da se podrže mladi bendovi i mislim da će MTV nagrada puno značiti Lollobrigidi kao podstrek u karijeri. Do sada sam gledao dodelu MTV nagrada preko tv-a, a imaću sada priliku da vidim uživo kako izgleda jedna vrhunska manifestacija“, rekao je šef Bajage i Instruktora na MTV-ijevoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Bajaga je otkrio da ima i dodatan motiv da učestvuje na dodeli evropskih MTV nagrada u Berlinu: „Ta manifestacija će i meni biti lepo iskustvo, naročito mojoj ćerki koja ima 11 godina i jedva čeka da vidi izbliza sve poznate ličnosti“.

Šefica Lollobrigide Ida Prester rekla je da će ispuniti svoje javno obećanje da će na dodeli MTV nagrada štipnuti za zadnjicu seksipilnu američku zvezdu Bijons (Beyonce).

„Već puštam nokte, tako da ću se potruditi da me zapamti. Prvi plan nam je i da saznamo i da li je Lejdi Ga Ga (Lady Ga Ga) muško ili žensko“, najavila je Presterova.

Pevačica je priznala da su članovi benda još uvek u šoku posle osvajanja nagrade „Best Regional Act“, jer su smatrali da su previše marginalna pojava pogotovo u konkurenciji Darkvud daba i Dubioza kolektiva.

Presterova je rekla da se njen bend sa dobijenom MTV nagradom oseća kao „jamajčanska bob reprezentacija“.

„Sa nagradama je kao sa parama koje nađete u kratkim hlačama od prošle godine. Ne očekujete ih, ali si sretan što si ih našao“, rekao je član Lollobrigide Janez Šavel.

Bend poznat po hitovima „Moj dečko je gej“ i „Ružna djevojka“, ima mogućnost da na dodeli evropskih MTV nagrada u Berlinu osvoji i onu za „Best European Act“, a Presterova je poručila: „Idemo razvalit’ Berlin i MTV!“

Direktor regionalnog MTV-ija sa sedištem u Beogradu, Tomas Er (Ehr) najavio je da je uručenje nagrade samo početak saradnje sa Bajagom.

Bajaga će se pojaviti u emisijama MTV TakeOver i MTVExpress, lokalnim formatima koje produkciona ekipa regionalnog kanala MTV snima u zemljama bivše Jugoslavije, ali i širom Evrope.

TakeOver je lokalni format u kome domaće i strane zvezde imaju priliku da „preuzmu“ MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. MTV TakeOver premijera je svakog petka u 20:30, a reprize su subotom u 19:45 i nedeljom u 11:30! Publika je do sada imala prilike da u emisiji TakeOver vidi sastave Lollobrigida, Pixie Lott, Snow Patrol, Dubioza Kolektiv, Superhiks, Darkwood Dub i Elvis Jackson, a uskoro slede emisije u kojima će gostovati Tori Amos, Van Gogh, Bajaga i mnogi drugi.

U MTV Expressu svake druge srede gledaoci će muzičke zvezde koje nastupaju na neobičnim mestima, pred neočekivanom publikom. Premijera emisije MTV Express je svake druge srede u 20h, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na našem kanalu.