Anthrax na Arsenalu!!!

01.04.2017

Arsenal fest

Legendarni treš metal bend Anthrax nastupiće prvi put u Srbiji 22. juna na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu!!!

Anthrax – čuven kao jedan iz velike četvorke treš metal bendova u kojoj su Metallica, Megadeth i Slayer – nastupiće od 21:00 kao hedlajner na Main Stage-u prve večeri Arsenala 07!

Osnovan u Njujorku 1981. godine, Anthrax je do danas prošao kroz brojne faze delovanja i promene postava, prodavši u preko 10 miliona primeraka својих 11 albuma, na kojima su zabeleženi neki od klasika treš metala kakvi su „Madhouse“, „Indians“, „Got The Time“, „Caught In A Mosh“, „I’m The Man“… ili saradnja sa reperima Public Enemy u „Bring The Noise“.

Prošlogodišnji album „For All Kings“ pokazuje da bend nastavlja sa kreativnim uzletom započetim sa prethodnim „Worship Music“ (2011), a pevač Joey Belladonna, ritam gitarista Scott Ian, bubnjar Charlie Benante, basista Frank Bello i solo gitarista Jon Donais će i u Kragujevcu pokazato zašto Anthrax s pravom smatraju za jedan od najmoćnijih svetskih metal bendova uživo.

„Radimo ovo sada već 35 godina. To smo što smo, ne možemo biti ono što nismo, ne foliramo ljude. To je taj naš njujorški duh“, objašnjava suštinu benda Frenk Belo.

Arsenal Fest 07 biće održan u Kragujevcu 22, 23. i 24. juna, i već sada postoji mogućnost da se za izuzetno male pare, samo 1.500 dinara, kupi trodnevna ulaznica! Prodaja ide preko mreže Eventim, a u Kragujevcu u Domu omladine, Domu sindikata i tržnom centru „Radnički“.

Promo period važi samo do 3. aprila! Nakon toga trodnevna ulaznica biće znatno skuplja. Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – „Kneževom arsenalu“ i „Zastavinoj bašti“, kao i u obližnjoj rustičnoj „Čaurnici“.