Divna najavila koncert „Slovo ljubavi“ u Bogorodičinom gradu

31.03.2017

Divna Ljubojević

Interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor „Melodi“ održaće 20. aprila od 20:00 u beogradskom Sava centru Vaskršnji koncert naslovljen „Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Medija centru.

„Ako je Vaskrs praznik ljubavi, a jeste; ako je ‘Slovo ljubve’ sina kneza Lazara Kosovskog najlepša srpska ljubavna izjava ikad napisana, a jeste; ako je Beograd Despotova srednjovjekovna prestolnica, a jeste; ako je naš beli grad posvećen Bogorodici, odlukom Despota Stefana Lazarevića i promišljom Božjom, a jeste; ako je muzika istovremeno i najkonkretnije sredstvo za isceljenje duše i uzdizanje duha, a, opet, i to jeste … onda je moja odluka da svoj koncert naslovim sa Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu potpuno prirodna i nekako, rekla bih, dobrodošla“, rekla je Ljubojević.

Prema njenim riječima, tim nazivom „obasjavamo i projavljujemo unutrašnju suštinu svega što će se u Sava centru dešavati 20. aprila uveče između mene, Svetog Stefana Visokog, prestonog Beograda i Vaskrsa Gospodnjega.“

Zoran Vulović, vlasnik promoterske kuće Long play koja organizuje koncert 20. aprila u Sava centru, podsetio je da je Divna nedavno učinila zanimljiv iskorak u svojoj karijeri snimivši u savremenom pop aranžmanu svoje viđenje hitova Bajage i instruktora „Od kada tebe volim“ i U škripcu „Siđi do rijeke“, što pokazuje širinu njene umjetničke vizije „.

„Koncert u Sava centru je ipak nešto drugo. Tamo će biti samo duhovna glazba i neće biti takvih izleta poput ‘Od kada tebe volim’ i ‘Siđi do rijeke’. Međutim, to ne znači da na taj koncert trebaju doći samo oni koji vole duhovnu glazbu, koji redovito idu u crkvu, ili su uopšte pravoslavni hrišćani. Mislim da je ‘Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu’ sjajna prilika da dođu svi koji, prosto rečeno, vole – muziku, bez obzira na naciju i veru, jer će se ovde sresti sa muzikom u njenom načistijem, najsvetlijem i najduhovnijem izdanju“, naglašava Vulović.

Vaskršnji koncert „Slovo ljubavi u Bogorodičinom gradu“ biće održan uz podršku AIK banke, mts-a i Mlekare Šabac.

Ulaznice za koncert Divne i „Melodi“ 20. aprila u Sava centru su 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.