Rege praznik 29. novembra: Ras Mc Bean & Soulcraft premijerno u Beogradu!

04.09.2019

Srpski roots reggae bend Soulcraft kog predvodi pevač Ras Mc Bean održaće 29. novembra (21:00) koncert u Domu omladine Beograda, gde će promovisati svoj aktuelni, u regionu i Evropi hvaljeni album „Reggae On A Mission“.

„Dugo nismo svirali u Beogradu, a posebno nam je drago što ćemo koncert izvesti sa našim novim pevačem Ras Mc Beanom i prvi put se predstaviti publici u Beogradu u toj postavi. Poslednjih godina u Beogradu nema puno prilika da se čuju uživo rege bendovi, pa se nadamo da je naš koncert prava pozivnica za sve one koji vole zvuk masnih basova, pulsirajućih ritmova, daba i na momente rok svirke, da nam se pridruže i zajedno uživamo te večeri u Domu omladine“, kaže bubnjar Dejan Utvar.

Ras Mc Bean je rege pevač iz Gvajane trenutno nastanjen u Parizu, čiji je “Pack Up And Leave” bio prepoznat kao jedan od najboljih evropskih rege albuma 2004. godine, a sa sledećeg “Inlightment” (2014) izdvojio se singl “Rise Up And Fight”. Ras Mc Bean i Soulcraft su u maju 2018. godine objavili album „Reggae On A Mission“ (Ammonite Records) sa koga su izdvojeni singlovi i spotovi „Boots Tracks“ i „Give Thanks For Life“.

Na koncertu 29. novembra u Beogradu Ras Mc Bean i Soulcraft će izvesti svih 15 pesama sa albuma „Reggae On A Mission“, a bend očekuje „veliku podršku ljubitelja rege muzike željnih zabave, kao i onih koji to nisu, a zainteresovani su da čuju muziku koja je rezultat jedinstvene saradnje na ovim prostorima“.


„Sa nestrpljenjem čekamo koncert jer želimo da pokažemo da su ovakve saradnje moguće i realne, u koje treba uložiti puno truda kako bi bile realizovane. Ovaj koncert če biti vrhunac naše dosadašnje saradnje i nadam se da ćemo na ovaj način pokazati našu ozbiljnu rešenost da budemo ravnropravni učesnici na rege sceni u regionu i u Evropi“, naglašava Utvar.

Soulcraft su osnovali 2013. godine iskusni rege muzičari bubnjar Dejan Utvar, klavijaturista Vladimir Krkljuš, gitarista Slobodan Đukić i basista Damjan Ćirilović, koji su tokom više od dve decenije na muzičkoj sceni u Beogradu dali značajan doprinos očuvanju i promociji rege zvuka. Soulcraft je u saradnji sa trombonistom i pevačem Hornsman Coyoteom snimio albume “Hornsman Coyote and Soulcraft” (2014) i “Safe Planet” (2016).

Prodaja ulaznica: prvih 50 ulaznica za koncert koštaju po 600 dinara i mogu se kupiti isključivo u „Cafe Idiott“, Dalmatinska 13 u Beogradu. Potom će u pretprodaji ulaznica biti 800 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs, kao i u „Cafe Idiott“.