Neozbiljni pesimisti pevaju na novom albumu sa dečijim horom i Shamsom 69

21.08.2019

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti otkrivaju da će na njihov predstojeći, novi album „Pametovanje iz provincije“ biti uvrštena i angažovana pesma „Kao da nema“, koja se već pojavila kao singl i spot u kome na efektan način gostuje dečiji hor „Šareni vokali“.

Klinci iz Sombora između ostalog pevaju pesimističke stihove „sve naše snove kroje oni s‘ puno love, nećemo da takav neko otera sve nas daleko“, uz refren: „Kao da nema ničeg više ispred nas“.

„Pesma govori o našoj ne brizi za budućnost, životu bez vizije, pogrešnim uzorima i nedostatku merila vrednosti. Iz dečijih usta to zvuči još strašnije, odnosno onako kako treba, i brutalno opisuje našu realnost“, objašnjava frontmen Neozbiljnih pesimista Igor Olujić.

Hor „Šareni vokali“ dirigentkinje Marije Hajnal igra i glavnu ulogu u spotu režisera Nemanje Pavlovića snimljenom, u produkciji 84FRAMES, u Narodnom pozorištu u Somboru, dok su muziku napisali Boris Mišić i Boris Golub, stihove Mišić, Olujić i Saša Popović (ali ne onaj iz Granda), a aranžman Davor Demonja.

Album „Pametovanje iz provincije“, kojeg će na jesen objaviti na CD-u i digitalnim platformama promoterska kuća Long Play, uz „Kao da nema“ najavio je nedavno i singl i spot „Bežim iz bende“ u kome Neozbiljnim pesimistima gostuje frontmen Brkova Šemso 69.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma “Neka bude što biti ne može“ (2010) i “Omladinci kud’ ste pošli” (2012), a njihova pesma “Idemo (Napred Srbijo)” bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu. Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.