Zvonko Bogdan sutra drugi put u Sava centru

24.11.2008

Pevač tamburaškog evergrina Zvonko Bogdan održaće sutra (20.30) svoj drugi koncert nazvan „Veče za tamburu“ u beogradskom Sava centru, gde je 14. novembra priredio nezaboravan nastup ispunjen emocijama i besmrtnim pesmama poput „Ko te ima taj te nema“, „Jesen stiže dunjo moja“ ili „U tom Somboru“.

Druge „Večeri za tamburu“ publika će imati sjajnu priliku da uživa u najlepšim romansama i pesmama rodonosca panonske šansone i njegovih 16 tamburaša sa Petrovaradina dok budu izvodili klasike poput „Kada padne prvi sneg“, „Dok palme njišu grane“ ili „Kupiću ti cipelice“.

Prve večeri u Sava centru, šetnja muzičkom istorijom Panonije unazad 150 godina sa „Četiri konja debela“, „Kraj jezera jedna kuća mala“, „Fijaker stari“ ili „Govori se da me varaš“, završena je uz gromoglasne ovacije publike, koja je ustala sa stolica da pozdravi legendu Zvonka Bogdana.

Vrhunac koncerta pripao je posveti čuvenom tamburašu Janiki Balašu izvođenjem „Osam tamburaša sa Petrovaradina“, a pesma „Ko te ima taj te nema“ potvrdila je status ogromnog hita, kada se tokom njenog izvođenja velikom majstoru tamburaške šansone u pevanju pridružila i publika Sava centra.

„Ja kroz stihove pričam o životima. Trudim se da uz sebe imam dobre svirače koji će te priče da dočaraju, da doprinesu da vidite sliku“, objašnjava Bogdan na čijim koncertima „nema ni putovnica, ni pasoša, nije važno ko je kakve veroispovesti, a putuje se pesmom, pjesmom i pismom od Visokih Tatri do Balkana, od Zagorja do Karpata“.

Pošto je u međuvremenu 20. novembra održao još jedan uspešan koncert i u prestižnoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, uz hvalospeve publike i kritike, Zvonko Bogdan se 25. novembra vraća drugi put u Sava centar za još jedno „Veče za tamburu“. Ulaznice za koncert koštaju 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Bilet servisa i Eventima.