Zabranjeno pušenje sa novim basistom

27.09.2008

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona snima 29. septembra svirku uživo za muzičku emisiju Hrvatske televizije „Garaža“, u kojoj će premijerno biti predstavljen novi basista benda Dejan Orežković-Klo, bivši član Divljih jagoda!

Iskusni muzičar iz Slavonskog Broda boravio je u najpoznatijem ex-Yu hevi-metal i hard rok bendu Divlje jagode od 1997. do 2004. godine. Sa bendom gitariste Seada Zeleta Lipovače snimio je album „Od neba do neba“ (2003), sa kojeg je hit „Marija“. Svirao je bas u novoj verziji klasika Jagoda „Krivo je more“ za kompilaciju „The Very best“ (2003).

„Već je svirao sa Jagodama i to je najbolja preporuka. Znamo da je odličan muzicar, to nam je najbitnije od svega. Privatno se poznajemo dugo vremena i bilo je to jednostavno i logično riješenje“, kaže menadžer Zabranjenog pušenja Dario Vitez za Long Play.

U Zabranjeno pušenje novi basista Klo ulazi kao stari prijatelj i sugrađanin gitariste Tonija Lovića. Orežković radi i kao muzički producent, a saradnik je ženskog akustičarskog pop-rok dua iz Zagreba Meritas.

Pušači smatraju da je Klo prava zamena za dosadašnjeg basistu Predraga Bobića-Bleku, koji je sa bendom snimio treći album „Pozdravi iz zemlje Safari“ (1987), a u postavi se ustalio od 1996. godine.

„Otišao je jer ima već 50 godina i jednostavno hoće živjeti mirnijim životom. Predavaće muzički odgoj u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu“, kaže Vitez o odlazećem basisti.

Menadžer Zabranjenog pušenja kaže da se još ne zna kada će HRT prikazati „Garažu“ u kojoj svira njegov bend.