Za sada poslednji koncert Jinx-a u Zagrebu

27.11.2008

Članovi pop benda Jinx najavili su da će 12. decembra u zagrebačkom klubu Tvornica odsvirati svoj poslednji koncert u rodnom gradu – bar za neko vreme.

Gitarista Coco Mosquito i pevačica Yaya najavili su da je reč o „njihovom zadnjem koncertu prije negoli skockaju nekakav novi materijal u neki novi album“.

„Prošla je godina i pol od zadnjeg albuma „Na zapadu“ i mislim da je to više nego dovoljno za promociju tog materijala po koncertima“, objasnio je Mosquito u sredu u Zagrebu novinarima na predstavljanju decembarskog programa Tvornice.

Do koncerta 12. decembra u zagrebačkom klubu trebalo bi da se pojavi živi album „Jinx Live“(Dallas Records) snimljen na prošlogodišnjoj dvoranskoj turneji benda po Hrvatskoj u korist albuma „Na zapadu“ (2007), sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze.

„Na njemu će se nalaziti 15 pjesama, što starih i novih hitova, što posebno odabranih poslastica. To će biti prvi koncertni album grupe Jinx. Bilo je već krajnje vrijeme da tako nešto napravimo“, rekao je Mosquito ranije Long Play-u.