Violinistkinja Ivana Popović spotom najavljuje album „Bushes And Bombshelters“

25.01.2019

Violinistkinja i kompozitorka Ivana Popović objavila je danas spot za pesmu „Gypsy Me“ kao najavu autorskog albuma „Bushes and Bombshelters“, koji će se uskoro pojaviti na CD-u i digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play.

„‘Gypsy Me’ govori o ljubavi koja je magična, zanosna, inspirativna, maštovita“, kaže Popović, čija je muzika posvećena „intimnim portretima iz života, stvarnog i zamišljenog i lako dopire do naudaljenijeg kutka u nama“.

U romantično plesnom spotu rediteljke Jill Lefaive, snimljenom u upečatljivom jesenjem ambijentu kanadske šume, pored Popović pojavljuje se i koautor „Gypsy Me“ pijanista Perry Maher.

Albumom „Bushes And Bombshelters“, koji u tri pesme i sedam instrumentala spaja klasičnu sa romskom muzikom i džezom, Popović zaokružuje svoj petogodišnji muzički opus, a album je posvećen sponi koju oseća prema dve zemlje – domovini Srbiji, i Kanadi, njenoj usvojenoj zemlji.

Popović će album „Bushes and Bombshelters“, za početak, promovisati koncertom 10. februara u Gallery 345 u Torontu.

Ivana Popović je kompozitorka, violinistkinja i pozorišna glumica koja živi u Torontu, a njena kamerna muzika je izvođena u Kanadi, Americi i Evropi. Komponovala je i za nekoliko pozorišnih predstava u Torontu, a umetnički je direktor organizacije Art Strollers, koja organizuje koncerte kamerne muzike za roditelje sa malom decom i trenutno radi na operi za decu. U prošloj sezoni je glumila u Grab ‘Em by the Pussy and The Rage Against Inferno (Jerusalem), pozorišnim predstavama avangardne trupe Theatre ARTaud. Piše za muzički magazin TheWholeNote u Torontu a slobodno vreme posvećuje pisanju kratkih naučnofantastičnih priča.