Novi singl Uriah Heep pred dolazak u Beograd!

24.01.2019

Legendarni britanski hard rok bend Uriah Heep objavio je „Knocking At My Door“ kao novi singl sa aktuelnog albuma „Living The Dream“, kog će u okviru evropske turneje promovisati 5. februara (20:30) koncertom u Sava centru u Beogradu.

Nakon spotova sa novog albuma „Take Away My Soul“ i „Grazed By Heaven“, Uriah Heep su odlučili da „Knocking At My Door“ dobije lyric video, u kome odgovarajuće slike prate stihove o paranoji i otuđenju, dok se ispod kotrlja prepoznatljiv „vintidž“ zvučni udar benda u kom prednjače gitarista Mick Box i klavijaturista Phil Lanzon.

Uriah Heep ističu da su na „fantastičan način“ u utorak uveče počeli drugi deo evropske turneje „Living The Dream“, koncertom u legendarnoj dvorani La Cigale u Parizu, a fanovski video snimak svedoči da skoro pedesetogodišnji bend u odličnoj sviračkoj formi dolazi uskoro u Beograd!

„Uzbuđeni smo što dolazimo da vam priredimo svirku sa puno strasti. Ne brinite, pored novih stvari (sa ‘Living The Dream’) sviraćemo stare klasike kao što su ‘Gipsy’, ‘Easy Livin“, ‘July Morning’, ‘Lady In Black’… Biće dosta stvari, sjajna set lista sa presekom naše karijere od prvog do poslednjeg albuma. Vidimo se!“, poručuje Box.

Osnovani 1970. u Londonu, Uriah Heep su iste godine postavili jedan od kamena međaša hard roka sa debi albumom “Very ‘eavy… Very ‘umble”, a uz generacijske ispisnike Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Box-a obeležili i harizmatični pevač David Byron (1947-1985) i klavijaturista i autor Ken Hensley, Heep su objavili svoje klasične albume „Demons and Wizzards“ (1972), „The Magician’s Birthday“ (1972), „Sweet Freedom“ (1973)…

Nakon brojnih personalnih promena, u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Phil Lanzon i pevač Bernie Shaw, uz koje se postepeno Uriah Heep pretvara u moćnu rokenrol mašinu koja neprekidno krstari svetom, uspevajući da odsvira i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca.

Ulaznica za beogradski koncert Uriah Heep košta 1.600. 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra, odnosno preko Ticket Servisa, www.tickets.rs.