Ventolin predgrupa Eldoradu u DOB-u

04.11.2013

Eldorado

Beogradski alternativni rokeri Ventolin nastupiće kao predgrupa Eldoradu, koji će 30. novembra u sali „Amerikana“ Doma omladine u Beogradu koncertno predstaviti prvi CD album „Eldorado“ u izdanju Long Play-a.

„Povezanost Eldorada i Ventolina je mnogostruka“, ističe gitarista i pevač Ventolina Vlada Marinović, koji je sa frontmenom Eldorada Milutinom Petrovićem ne tako davno imao mini serijal akustičnih nastupa na kojima su istraživali „ne tako očigledne heroje ove desperadoske muzike što se zove rokenrol“.

Uz to, gitarista Eldorada Dušan Bezuha je dugogodišnji, skoro ekskluzivni producent Ventolina, a Marinović naglašava da „zbog dugogodišnjeg prijateljstva 30. novembar za Ventolin nije običan koncert“, odnosno da je „poštovanje za naš zajednički posao toliko, da je već sada nastup u DOB-u veliko zadovoljstvo“.

Eldorado je beogradska supergrupa koju čine basista autor, gitarista i pevač Milutin Petrović (filmski režiser i bivši član benda Heroji), Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić Rista (Zona B).

Nedavno objavljeni CD album “Eldorado” dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert koja košta 800 dinara na blagajni DOB-a i u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27).