Van Gogh, Babe i Majke u Starčevu

03.06.2014

Babe

Veliko ime domaćeg rokenrola Van Gogh, kultne Babe i legendarni Goran Bare i Majke iz Hrvatske nastupiće na šestom Ex Yu Rock festu koji će biti održan u subotu 28. juna u Starčevu nadomak Pančeva.

Ulaznica za jednodnevni open air festival koji se održava na opštinskom stadionu u Starčevu košta neverovatnih 400 dinara!!! Prodaja ide preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala na ulazu u opštinski stadion u Starčevu.

Šesti Ex YU Rock fest imaće i humanitarni karakter, pošto će deo festivalskih prihoda biti namenjen za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.

Beogradska supergrupa Babe, poznata po hitovima „Noć bez sna“, „Da te vidim golu“, „Ko me ter’o“ i „Slanina“, posle 13 godina pauze ponovo se okupila za niz trijumfalnih festivalskih nastupa tokom 2013. na Long Night i Beer festu u Beogradu i Arsenal festu u Kragujevcu. Sada je došao na red i Ex Yu Rock fest!

„Babe se izuzetno raduju što dolaze Starčevo! Ponovo smo se okupili prošle godine i vratili pred publiku svirkom u Domu omladine. Mislim da je sada red da Babe dođu i do Starčeva, da pokrijemo sve generacije“, poručuje vođa Baba Žika Milenković.

Bend frontmena Zvonimira Đukića-Đuleta odavno je čuven u Srbiji i regionu po hitovima „Neko te ima“, „Klatno“, „Mama“, „Hodi“, „Brod od papira“, „Spisak razloga“… Sada dolaze prvi put na Ex Yu Rock fest u pravom trenutku – Van Gogh ima sveži CD album „Neumeren u svemu“, sa koga su hit singl/spotovi „Nešto me vuče dole“, „Anđele moj brate“ i odnedavno „Prva i poslednja kap“.

„Drago mi je da je naš deveti album Van Gogha ‘Neumeren u svemu’ izazvao toliku pažnju i što je objedinio, kad je ukus u pitanju, staru i novu publiku grupe Van Gogh. Album je pun energije i vrlo je intrigantan za nas da se popnemo na binu“, kaže Đule.

Prvi put na Ex Yu Rock festu su i legendarni frontmen Goran Bare i njegove Majke, hrvatski garažni rokeri čuveni u regionu po svojim žestokim i sirovim hitovima “Krvarim od dosade”, “Vrijeme je da se krene”, “A ti još plačeš”, “Ja sam budućnost”, “Mršavi pas”…

„Zvučaćemo ludo, jako i snažno. Pravi rokenrol“, najavljuje Bare.

Program Ex YU Rock festa 6 otvoriće demo bendovi Kasirke iz Beograda i Final iz Pančeva, a potom sledi Bijelo dugme tribute .

19.00-20.00 Kasirke (BG) i Final (Pančevo)

20.00-21.30 Bijelo dugme tribute

21.30-23.00 Babe

23.00-00.30 Van Gogh

00.30-02.00 Goran Bare i Majke

Ex Yu Rock fest

pokazao se poslednjih nekoliko godina kao jedan od najzanimljivijih festivala u Srbiji i šire, sa raznovrsnim i impresivnim spiskom izvođača, među kojima su do sada bili Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Plavi orkestar, Crvena jabuka, Hladno pivo, Pekinška patka, Atomsko sklonište, Psihomodo pop, Ritam nereda, Bjesovi…

SERVISNE INFORMACIJE

Kako stići do Starčeva? Za one koji na Ex Yu Rock fest dolaze iz pravca Beograda najbolje je doći javnim prevozom. Polasci iz Beograda za Pančevo su česti i sa Glavne stanice BAS i sa Dunav stanice. Sa BAS-ove stanice možete koristiti polaske za Pančevo, Kovin i Vršac. Sa Dunav stanice su polasci samo za Pančevo. Od Pančeva do Starčeva se putuje 15-tak minuta AUTOBUSOM broj 14! Izlazak je u centru Starčeva. Od centra do Stadiona ima nekoliko minuta hoda. Polasci autobusa u povratku su ka Pančevu i Beogradu, Ivanovu i Banatskom Brestovcu od 12, 01, 02 i 03 časa. Cena karte je uobičajena.

TRIBINE STADIONA SU POKRIVENE, tako da i u slučaju kiše – nema brige. Na tribine može stati 2.500 ljudi.

Pored odreda policije, za bezbednost se brine i 50-tak profesionalnih redara i volontera. Proteklih godina nije bilo ni jednog incidenta.

Hrana i piće se ne smeju unositi i biće oduzeti na ulazu. Unutar stadionskog prostora obezbeđena je hrana i piće. Amaterski fotoaparati su dozvoljeni. Nikakvo oružje niti bilo kakvi opasni predmeti ne smeju se unositi.

U Starčevu je instaliran bankomat Poštanske štedionice i nalazi se u centru naselja.

Preporuka je da se na koncert dođe javnim prevozom. Prostor oko Stadiona biće zatvoren za saobraćaj. Ukoliko ipak dolazite automobilom, parkirajte dalje od stadiona. U centru postoje dva obeležena parkinga koja mogu da prime tridesetak vozila.

http://www.starcevo.org.rs/