Bajaga i Instruktori za stotku u Londonu!

02.06.2014

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 30 godina rada ovog vikenda održali su nezaboravni koncert u rasprodatom legendarnom klubu „100“ u Londonu.

Momčilo Bajagić i drugovi priredili su 31. maja dvoipočasovnu svirku sa dva bisa u The 100 Club-u, smeštenom u srcu Londona u Oxford Street-u, čuvenom po tome što je 1976. godina bio jedno od bitnih mesta za rađanju panka, a do danas su u njemu nastupali i Rolling Stones, Paul McCartney, Oasis, Joe Strummer, Van Morrison…

Publika je uživala u najvećim hitovima i možda najboljem od osam dosadašnjih nastupa Bajage i Instruktora u Londonu, a Žika Milenković je pesmu „Život je nekad siv, nekad žut“ posvetio čuvenom rok fotografu Brajanu Rašiću, koji je svojim objektivom ovekovečio koncert.

„Nezaboravan nastup. Svaka čast majstori, svašta nešto ste mi uradili sa emocijama. Beograd u Londonu! Grlim vas“, poručio je Rašić, Beograđanin nastanjen u Londonu koji je tokom višedecenijske karijere fotkao veličine kakve su Stones, David Bowie, Muddy Waters, Robbie Williams, Frank Sinatra, Beyonce, Chuck Berry, Coldplay…

Bajaga i Instruktori slavljeničku turneju nastavljaju već 6. juna velikim koncertom u dvorani Križanke u Ljubljani, a 10. juna očekuje ih učešće na humanitarnom festivalu „Noć za pomoć“ u Domu omladine Beograda, čiji sav prihod ide za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.