Van Gog postavlja temelje

19.12.2008

Foto Marko Edge

Beogradski bend Van Gog završivši rad na novom albumu koncertne aktivnosti nastavlja nastupom na „Koncertu godine“ 28. decembra u Banja Luci, a frontmen Zvonimir Đukić-Đule kaže da se bend raduje prvoj zajedničkoj svirci sa sugrađanima Bajagom i Instruktorima i Zagrepčanima Hladnim pivom.

Đule je rekao Long Play-u da je za Van Gog izazov učešće u „nultom“ „Koncertu godine“ u banjalučkoj dvorani Borki, koji bi trebalo da preraste u tradicionalni godišnji rok festival.

„Postaviti temelj je svakako izazov. To ti je kao kad sadiš biljku, pa se ona zaliva iz godine u godinu, raste i posle daje neke zanimljive plodove. Radovali bismo se da Koncert godine pređe u tradiciju, pogotovo što je banjalučka publika u pozitivnom smislu vrlo specifična i vrlo okrenuta rokenrol zvuku“, kaže Đule.

Dobitnici prošle regionalne MTV nagrade, u drugoj polovini ove godine su se koncertno primirili zbog snimanja novog albuma. Bend je ipak našao vremena da sa hitovima poput „Neko te ima“, „Kiselina“ i „Klatno“ protutnji kroz mnoge gradove na prostoru bivše Jugoslavije i razne festivale proteklih meseci poput Beer festa u Beogradu i „Dana muzike“ u Sarajevu.

Van Gog su se nedavno vratili iz Los Anđelesa gde su miksovali novi album u prestižnim NRG studijima. Album trebalo bi da se pojavi krajem marta ili u aprilu sledeće godine. Đule kaže da možda nije posve isključena mogućnost da banjalučka publika premijerno čuje neke nove pesme Van Goga.

„Nikad se ne zna. Kada uradiš novi album, nestrpljiv si da što pre nove pesme podeliš sa ljudima, a opet sa druge strane se povučeš i kažeš: ‘Biće prilike i za to’. Međutim kad te ponese euforija i oduševljenje ljudi, ko zna? Možda na licu mesta podelimo neki novi rif sa ljudima u Banja Luci“, kaže Đule.

Frontmen Van Goga ipak posebno naglašava zadovoljstvo sa kojim njegov bend očekuje da sa Bajagom i Instruktorima i Hladnim pivom podeli pozornicu u banjalučkoj dvorani Borik.

„Biće to prva unija naših rifova, emocija i tekstova. Zaista me raduje što će se tri benda sa gitarskim zvukom naći isto veče na istoj bini. Svi zajedno smo jezgro rokenrola i Koncert godine je pokazatelj naših dobrih namera, da mislimo jedni o drugima i međusobno se pazimo“, ističe Đukić.

U organizaciji Long Play-a i Title-a tri velika rok benda iz Beograda i Zagreba – Bajaga i Instruktori, Van Gog i Hladno pivo, održaće 28. decembra u Banja Luci zajednički prednovogodišnji „nulti“ „Koncert godine“ u dvorani Borik, uz ulaznicu od samo 12 konvertibilnih maraka.