Trostruki trijumf Amire Medunjanin u Kombank dvorani

16.11.2021

Vrsna umetnica Amira Medunjanin sinoć je, pred 700 oduševljenih posetilaca, koliko je bilo maksimalno propisano, sjajnim nastupom, u trajanju od više od dva časa, okončala seriju od tri beogradska koncerta u Kombank dvorani. Interpretatorka sevdalinki i tradicionala sa prostora bivše Jugoslavije prethodno je publici priredila nezaboravne večeri u petak i subotu, 12. i 13. novembra, pa je, ukupno, u koncertima uživalo više od 2.000 poštovalaca njenog jedinstvenog glasa.

Amira je i na trećem nastupu podarila posetiocima niz obrada klasika Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, zabeleženih na njenom aktuelnom albumu „For Him And Her“ – „Rane moje“, kojom je, ovoga puta, započela koncert, pa „Ja nemam prava nikoga da volim“, „Srećo moja“, „Umoran sam od života“, Danka“… To je, kao i uvek, sjajno uklopljeno sa nezaobilaznim numerama „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Snijeg pade na behar na voće“, za nju napisanom „Pjevat’ ćemo šta nam srce zna“, „Dušo moja“ iz opusa Kemala Montena…

Amira je i ovoga puta, uz prepoznatljiv humor, iznela njoj svojstven splet emocija. Publika je, evidentno, toga bila žedna i željna, pa je, tokom sve tri večeri, pevala sve numere, od početka do kraja. Često je zvučala poput savršeno uvežbanog hora, u trenucima kad je mikrofon bio usmeren na njoj. Miljenicu je na bis dozivala čak i udarajući rukama po ivice bine. Amira je umela da se oduži, pa je uvek uslišila i njihove želje, te spontano, van planirane set-liste, zapevala Čolićevu „Tvoje oči“, Štulićevu „Ako znaš bilo što“… Potrudila se da koncerti ne budu identični, pa, recimo, treći nije završila, kao što je uobičajeno, Šantićevom „Eminom“, već sa „Umjesto gluposti“, kultnog kantautora Miladina Šobića.

Savršen beše i sastav muzičara koji su na beogradskim koncerrima pratili Amiru. Svojim maestralnim deonicama posetioce su, svaki ponaosob, oduševili i snažne aplauze izmamili tinejdžer na fretles basu Riad Guzin, Atila Aksoj (gitara i saz), Antonio Vrbički (harmonika) i Zoran Majstorović (gitara i oud). Medunjaninova će istu instrumentalnu podršku imati i sutra (17. novembar, 20.00) na koncertu u Centru za kulturu u Smederevu.