Triki sutra u Depou

25.01.2016

Trip-hop muzičar Triki (Tricky) održaće u utorak uveče koncert u „Depou“ (21:00) u Beogradu, gde će promovisati upravo objavljeni album „Skilled Mechanics“.

Albumu „Tricky Presents Skilled Mechanics“, koji je objavljen 22. januara, prethodili su singlovi „Boy“, “Beijing To Berlin”, na kome saraduje sa kineskom reperkom Ivy, i „Diving Away“ (odradom “Porpoise Head” benda Porno For Pyros).

Među prvim recenzijama je londonski Gardijan, koji ocenjuje da album „ključa lou faj zlobom, a svedena instrumentalizacija stvara nelagodu poznatu Trijevim poštovaocima još od albuma ‘Maxinquaye’ (1995)“.

Specifičnost novog materijala je to što je Triki uglavnom preuzeo dužnost glavnog vokala – a tu praksu je uveo tek na prethodnom albumu “Adrian Thaws” (2014) – i što su mu u 13 pesama „Skilled Mechanics“ glavni saradnici stalni koncertni bubnjar Luke Harris (ovog puta i kao pevač) i DJ Milo (saradnik još s kraja 80tih iz vremena ekipe The Wild Bunch).

“Naziv albuma dolazi od dokumentarca o špijunaži. U njemu je agent C.I.A. pričao o ubicama koje su Sjedinjene Države slale u inostranstvo da pokrenu revolucije i obore vlade. Nazvao ih je ‘veštim mehaničarima’ (‘skilled mechanics’). Ime je tako mračno i cinično da sam se primio na njega“, objašnjava Triki.

Ulaznica za Trikijev koncert u „Depou“ (Travnička 3)  košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.