Triki objavio novi singl „Boy“

18.01.2016

Trip-hop muzičar Triki (Tricky) objavio je novi singl „Boy“ sa predstojećeg novog albuma „Skilled Mechanics“ kog će promovisati koncertom 26. januara (21:00) u prostoru „Depo“ u Beogradu.

Ispovednički „Boy“ je najličnija pesma u višedecenijskoj karijeri Trikija koji ističe da je „u njoj sve istinito“ i svaka reč je „zasnovana na stvarnosti“.

Pre neki Božić Triki se vratio u Bristol, gde je doživeo napad astme i završio u bolnici. Pomislio je da je nešto pogrešno pojeo, ali ga je najstarija ćerka upozorila da je napad prouzrokovao povratak u rodni grad i sećanje na detinjstvo.

„Svi moji današnji problemi potiču iz detinjstva. Sećam se da sam prvi put video majku položenu u otvoreni kovčeg u bakinoj kući. Upoznao sam oca tako što sam sa 12 godina njegovo ime pronašao u telefonskom imeniku. Obilazio sam ga, ali bi on bukvalno zaboravljao moje ime. Ova pesma je sama morala da izađe iz mene, na posletku. Morao sam je napraviti“, objašnjava Triki.

Ulaznica za koncert „Tricky presents Skilled Mechanics“ 26. januara u „Depou“ košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Ulaznica će 25. i 26. januara koštati 2.000 dinara.