Tricky o novoj pesmi: „Postigao sam nešto što ranije nisam“

28.07.2020

Legendarni trip-hop muzičar Triki (Tricky) nedavno je spotom „Fall Please“ najavio novi album „Fall To Pieces“, čiji je izlazak predviđen za 4. septembar. U okviru evropske turneje za „Fall To Pieces“ Triki dolazi 23. februara 2021. godine (21:00) u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

„Kao što je slučaj sa većinom mojih stvari, unaokolo nema ničeg sličnog. Sa ‘Fall Please’ uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa“, objašnjava Triki.

Animirani spot uradila je Marta Kacprzak, a u junu objavljenu „Fall Please“ peva Marta Zlakovska, kao i u većini stvari na „Fall to Pieces“. Album je sniman u Trikijevom berlinskom studiju krajem 2019. godine.

Triki ističe da pesme na albumu „Fall To Pieces“ mogu biti varljive: često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja. Instrumentalizacija je raznolika od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, dok stihovi znaju biti mračni i napeti.

Trikijev beogradski koncert bio je prethodno najavljen za ovo proleće, a potom odložen zbog Kovid-19. Ulaznice kupljene za prvobitan datum 29. aprila ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Ukoliko neko želi povrat kreće od 1. septembra. Potrebno je da se pošalje mejl na office@tickets.rs.

U prodaji još ima ulaznica za koncert kog će Tricky održati 23. februara 2021. godine u DOB-u! Ulaznica je 1.800 dinara preko www.tickets.rs.