Tinderstick objavili novi EP pred Beograd

24.01.2020

Alternativni bend Tindersticks objavio je novi EP „See My Girls“ pred koncert kog će održati 8. maja (20:00) u Kombank dvorani u Beogradu.

Tindersticks su u novembru izdali album „No Treasure But Hope“, gde je i pesma „See My Girls“, koja se sada na EP-u nalazi  kao „See My Girls (edit)“ i u „Le Chien“ verziji, uz instrumental „A Street Walker’s Carol“ i „Blood And Bone“.

„Film za ’See My Girls’ je saradnja sa Stjuartovom (Stuart Staples, pevač benda) ćerkom Sidoni Ozborn (Sidonie Osborne) Stejpls napravljen od njenih kontinuiranih ilustracija koje prate priču pesme. Sidoni je takođe napravila omot za EP i koautorka je ‘Blood And Bone’ na kojoj je bila glavni vokal“, saopštili su Tindersticks.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.