The Best of Artan Lili prvi put u Kombank dvorani!

12.10.2020

Nojz-pop bend Artan Lili prvi put u karijeri će 6. novembra (20:00) održati koncert u prestižnoj Kombank dvorani u Beogradu, gde će promovisati reizdanja na CD-u debija „Artanl Lili“ i drugog albuma „New Deal“. Artan Lili nastupaju u nekadašnjem Domu sindikata u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long Play „Pod maskama“.

„Izuzetno je zadovoljstvo nastupiti po prvi put u jednom od najboljih i zasigurno legendarnih koncertnih prostora kakav je Kombank dvorana. Publika Artan Lilija svakako zaslužuje jednu ovakvu, adekvatnu beogradsku koncertnu promociju reizdanja prva dva albuma, i može da očekuje celovečernji the best of Artana, hitove koje svi dobro znaju, ali i one nove pesme sa trećeg albuma koje publika na koncertima tek upoznaje“, poručuju Artan Lili.

Beogradski bend prvi je ustalio običaj objavljivanja niza singlova, kao što su regionalni hitovi „Ako stanemo tu“, „Nije svejedno“, „Srce“, „Ono što te neće“ ili „Ispod kože“ ili „D.E.P.R.A“ (prva nagrada Milan Mladenović 2019.), koje će potom objediniti u formi albuma „Artan Lili“ (2015) i „New Deal“ (2018), oba reizdana za Croatia Records i PGP-RTS, a nedavno je stigao i aktuelni „III“ (2020). Ovakav pristup niko nije uradio pre Artan Lili, koji svoju inovaciju opisiju kao „osavremenje zastarelog vida izdavanja albuma“.

Uticajni rok poslenik Dragan Ambrozić primetio je da su, pored pristupa diskografiji, Artan Lili zabeležil „novi pomak na ovdašnjoj muzičkoj sceni, u njenoj poeziji i samosvesti“, za kritičara Sinišu Miklaužića (Muzika.hr) su “jedno od najjačih imena koja su se pojavila na regionalnoj sceni zadnjih godina“, dok je Sandro Njegovan (Sound Report) ocenio da je njihova „energična, plesna, pevna i nadasve zarazna muzika…rezultat čistog talenta, dobro osmišljenog načina izdavanja singlova i najviše od svega – vere u svoj rad“.

Četvorku koju čine Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara) u Kombank dvorani očekuje koncert u neobičnim uslovima koje diktira život u Kovid-19 zaraženom svetu.

„Veoma je važno shvatiti da se kulturni događaji moraju održavati u ovako teškom vremenu, onako kako se to može raditi. Kao grupa koja je u nemogućim uslovima u prethodnih par meseci održala veliki broj koncerata, imali smo priliku da se uverimo koliko publici znače naši nastupi. Svesni smo odgovornosti prema toj publici i kulturnoj sceni uopšte, i mogu samo da kažem da će to biti jedna prava koncertna poslastica za one najbrže, jer je broj ulaznica ograničen“, kaže Slačala.

Ulaznice za koncert Artan Lili 6. novembra koštaju 1.200, 1.500 i 1.800 dinara preko mreže Tickets.rs i na blagajni Kombank dvorane.

Koncerti serijala „Pod Maskama“ održavaju se u skladu sa trenutnim zdarvstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu, obavezno nošenje maski i dr.