Šta možete očekivati od Divljana za 8. mart?

22.01.2010

Vlada Divljan

Dok nestrpljivo čekate novi osmomartovski susret u Beogradu s Vladom Divljanom i njegovom Nevladinom organizacijom, ovaj put u Domu sindikata, dobar primer šta vas tamo očekuje je i ovaj video zapis sa prošlogodišnjeg prvog odličnog koncerta za Dan žena u Domu omladine.

Autor Mixxailo donosi video snimak sjajnih izvođenja pesama „Radostan dan“, „Rusija“ i „Zašto su danas devojke ljute“ u prepunoj velikoj sali Doma omladine, uz opasku: „Ono najbolje na koncertu nisam snimio, ali evo mali preview“!

Posle prošlogodišnjeg koncerta mediji su jednodušno konstatovali da se Divljan osmomartovskim koncertom u Domu omladine konačno na pravi način vratio beogradskoj publici i ona njemu, i da je sa Nevladinom organizacijom priredio „veće ljubavne poezije“ zasluživši „fantastične ovacije“!

„Nekadašnji Idol je preporučio (ženama) da uz sebe privuku svoje ‘ružnije polovine’ i muzička priča je mogla da počne. Ređale su se ‘Ljubavi’, ‘Malena’, ‘Retko te viđam’, ‘Sve što hoću da znam’, ‘Stranac u noći’, pa sve do ‘Rusije’. Za svakog po nešto. Od hitova Idola kroz Divljanovu solo karijeru. Od fantastičnih ovacija do romantične tišine u zagrljajima parova“, opisuje ugođaj list 24 sata.

Politika je pisala da je Divljan „rasturio bioskop Doma omladine“ u kome ga je publika horski bodrila posebno kada su na repertoaru bile novotalasne pesme.

„Sala bioskopa bila je inače ‘puna k’o oko’, a prema rečima radnika obezbeđenja na ulazu, gužva kakva je sinoć bila ne dešava se često. Njihovu tvrdnju potvrđuje nekoliko fanova koji su kasnije došli na koncert i nisu mogli da uđu jer jednostavno nije bilo mesta“, izvestila je Politika.