Serija koncerata Amire Medunjanin u Srbiji: Pripremite se za magičnu muziku

29.09.2023

Amira Medunjanin, umetnica magičnog glasa, održaće od 15. do 20. novembra pet koncerata širom Srbije, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Turneju započinje u Bioskopu Kruševac (15.11.), zatim nastavlja put Niša, i to u Narodnom pozorištu (16.11.), dva dana kasnije, tačnije 18. novembra, glas će pustiti u Kulturnom centru u Zrenjaninu, zatim Centru za kulturu u Požarevcu (19.11.), a onda turneju završiti 20. novembra u Domu vojske u Pančevu.

„Kraljica sevdaha“ ili „Bosanska Bili Holidej“, kako joj mnogi tepaju, svojim jedinstvenim glasom i muzikom koju stvara dugih 20 godina, širi neku magiju da joj se publika vraća iz koncerta u koncert.

Njen glas može se čuti širom sveta. Od 365 dana, ona je 300 u putu. Svet je obišla tri puta, a kako stvari stoje i opet će. Nema gde nije pevala, ali gde god bila jedno je sigurno – svojoj publici uvek da vrhunsku muziku, izazove more suza, smeha, pošalje veliku istinsku ljubav...

Sa svojom publikom ima poseban odnos, a da je to zaista tako govori i to da je na jednom gostovanju u dalekom Tajvanu rekla da „ako se nekad neko zaputi u Sarajevo, da je slobodno kontaktira i da će rado pokazati grad i popiti kafu“, što se samo dva meseca kasnije zaista i dogodilo.

„Ljudi koji dođu na moje nastupe, bez obzira na godište, jednako cene i poštuju tradicionalnu muziku. To mi je najbitnije, Kada delite muziku sa istomišljenicima, to vas dodatno inspiriše da date i više nego što mislite da možete“, rekla je Amira za domaće medije.

Trenutno je u pripremi novi album sa autorskim pesmama, a dok se ne pojavi u prodaji, njen glas možemo čuti tokom novembra širom Srbije.

Ulaznice za koncerte Amire Medunjanin možete kupiti putem servisa Tickets.rs u Kruševcu, Nišu i Zrenjaninu, kao i na blagajni Centra za kulturu u Požarevcu, Kulturnom centru u Zrenjaninu i Domu vojske u Pančevu.