Rundekova muzika za Oskara Vajlda

05.01.2009

Darko Rundek

Darko Rundek napisao je muziku za predstavu „Lord Arthur Savile’s Crime“ po istoimenom delu Oskara Vajlda koju će premijerno izvesti 8. januara parisko pozorište AcT, čiji glumci isključivo nastupaju na engleskom jeziku.

„Za kompaniju AcT radio sam nedavno muziku za jednu dečju lutkarsku predstavu jako lepu po Oskaru Vajldu ‘Happy Prince’, a onda sam završio muziku opet za jednog Vajlda ‘Lord Arthur Savile’s Crime’. To je scenska muzika koja prati događanje i nije predviđena da se sluša posebno“, kaže Rundek za Long Play. Više o aktivnostima ovog pozorišta možete naći na www.actheatre.com.

Nakon premijere ove pozorišne predstave u januaru, Rundek kaže da je „potpuno okrenut radu na novom albumu“, nasledniku „Mhm Aha Oh Yeah Da Da“ (2006) koji bi trebalo da se pojavi na jesen. Uoči decembarskog sjajnog koncerta sa Cargo orkestrom u beogradskom Sava centru, Darko je novinarima otkrio neke pojedinosti o novom albumu.

„Za novi album, sad mislim da ću u januaru početi vaditi stvari iz vreće. Ja godinu-dve obično samo bacam skice u jednu, ja to zovem vrećom, jer nosim diktafon sa sobom i beležim tekstove. Od januara počinje baš onako oštar rad na tom albumu, pa pretpostavljam da bi mogao izaći negde na jesen. Ja se nadam“, rekao je tada Rundek.