Let 3 žele intimni susret sa papom

05.01.2009

Let 3

Članovi kontroverznog riječkog benda Let 3 objavili su javni „Novogodišnji proglas o vjerskim i erotskim pitanjima“ u kojem su izrazili želju da se susretnu sa papom Benediktom XVI!

„Pred cijelim svijetom se otkrivamo i obznanjujemo: naša najveća želja nije novac niti slava, nit je Severina ili sarma nego je nježan, intimni susret Leta 3 sa Svetim Ocem. Tu svjetlost, taj spiritus-movens želimo sebi i Papi u u Novoj, 2009. godini! To bi promijenilo štošta, Papu Ratzingera i nas sigurno, a možda i kapitalizam, muslimane, cijeli svijet i Čačak“, saopšili su Let 3.

U proglasu koji je adresiran sa „pripadnici svih vjera i seksualnih preferencija, drage žene i životinje“, Let 3 su istakli i da žele „svim narodima svijeta, dobrim i lošim, sretnu 2009. godinu!“

Proglas je uslijedio pošto Let 3 navode da im je voditelj Hrvatske televizije Aleksandar Stanković onemogućio da svoju želju za susretom sa papom javno izraze u njegovom talk show-u „Nedeljom u 2“.

Naime, Riječki alternativci su u nedelju ponovo gostovali kod Stankovića, koji je sve sa veštačkim brkovima a la Let 3 gostovao u izvedbi njihove pesme „Riječke p**ke“.

Stanković je ponovo ugostio Let 3 iako je nedavno deset minuta pre kraja bio prekinuo izdanje „Nedeljom u 2“ u kome su uprkos njegovom protivljenju pevač Zoran Prodanović-Prlja i Damir Martinović-Mrle pred gledaocima krenuli da izvode tradicionalni Let 3 performans ispaljivanja čepova iz stražnjica.