Rundekova dečija pesma

22.09.2008

Darko Rundek

Hrvatski muzičar Darko Rundek kaže da je jednu svoju dečiju pesmu uvrstio u muziku koju je napisao za pozorišnu predstavu „Brod za lutke“ čija je premijera zakazana za 24. septembar u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

„Napisao sam 11 songova za ovu dramu, a u posljednji song sam pokušao da unesem neku novu dimenziju tako što sam ubacio jednu svoju dječiju kompoziciju“, rekao je Rundek.

Nekadašnji frontmen zagrebačkog Haustora rekao je da je „odmah nakon prvog čitanja teksta bio veoma inspirisan da komponuje songove za dramu spisateljice Milene Marković. Naglasio je da svaki segment ‘Broda za lutke’ ima svoju priču i svoju pesmu.

Songove u predstavi režiserke Ane Tomović pevaće glumci Draginja Voganjac, Milica Grujičić, Radoje Čupić, Nenad Pežinar i Radovan Vujović. Pratiće ih uživo petočlani orkestar flaute, gitare, harmonike, kontrabasa i bubnjeva.

Rundek je ranije rekao da će lično učestvovati u izvođenju muzike na premijeri.

„Nakon toga predstava će nastaviti svoj život bez mene“, kaže Rundek.

Autorka Milena Marković rekla je novinarima da je drama „Brod za lutke“ prikaz života jedne umetnice, odnosno tragično i groteskno putovanje kroz „Snežanu i sedam patuljaka“, „Zlatokosu“, „Ivicu i Maricu“ i druge bajke.

Kako je najavljeno nakon premijere u Novom Sadu predstava će u okviru mini turneje biti izvedena u Hrvatskoj, Mađarskoj, Francuskoj i Češkoj.