Rundek zapevao „Đelem, đelem“

17.08.2009

Darko Rundek i Cargo orkestar nastupili su u subotu uveče na džez festivalu Nišvil gde su u čast nedavno preminulog kralja romske pesme Šabana Bajramovića izveli su čuvenu „Šelem Šelem“.

„Ne znam da li ćemo ovo izvesti dobro, ni kako će pesma zvučati, ali ćemo je pevati u čast kralja ciganske, odnosno romske muzike Šabana Bajramovića“, poručio je Darko pre nego što je sa Cargom krenuo u emotivno izvođenje „Šelem Šelem“ koju je sa njima otpevalo i nekoliko hiljada Nišlija.

Na 26. međunarodnom džez festivalu na Tvrđavi u Nišu, Rundek i Cargo su zbog velikog broja učesnika nastupili tek u dva sata posle ponoći, ali je veliki interes publike i u taj kasni sat, i poziv na bis pokazao ko je bio najveća zvezda druge večeri.

„Prostor u niškoj Tvrđavi bio je krcat, svi su stajali i gurali se da budu što bliže bini, jer je sledio koncert Darka Rundeka i Cargo orkestra. Od trenutka kada se Rundek pojavio na bini, pa sve do silaska sa nje, pevanje, skakanje i igranje u publici nije prestajalo“, izveštava muzički portal www.balkanrock.com.

Bend je krenuo sa „Enom“, i nastavio sa „Makedom“, „Slick Senoritom“, „U sumrak“, „Wanadoo“… Uzavrela niška publika na bis je dobila „Šejna“ i „Bi mog’o da mogu“.

„Rundek je nastupom oduševio publiku, a i on sam nije krio oduševljenje publikom i atmosferom kojom su ga učinili uvek dobrodošlim u Nišu. Rundek je definitivno sve muzičare pre njega ostavio u senci“, ocenjuje www.balkanrock.com.