Rundek u Kazanu

09.06.2009

Darko Rundek

Darko Rundek će sa Cargo triom nastupiti 27. juna na jednodnevnom festivalu „Sotvorenie mira – The Creation of Peace“ koji se drugu godinu za redom održava u Kazanu, glavnom gradu ruske pokrajine Tatarstan.

Festival je osnovao poznati ruski muzičar Andrej Makarević (vođa njihove kultne grupe Mašina vremeni) sa ciljem da na istom mestu okupi umetnike različitih kultura, vera i muzičkih uticaja, kako bi poslali poruku mira i tolerancije.

Sa prostora bivše Jugoslavije u tim naporima uz Rundeka učestvuje iz Srbije Boris Kovač i bend Campanella, a tu je i Kultur Shock, nacionalno mešovita banda Balkan pankera pevača Srđana Jevđevića. Uz njih ove godine na festivalu u Kazanu sviraju Mano Chao, Fun-Da-Mental, The Rifles i brojni ruski izvođači.

Darko u Kazanu nastupa sa skraćenim izdanjem Cargo orkestra – Cargo trijom, koji uz njega čine violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić. Pored Kazana, Cargo trio očekuju i nastupi u Moskvi 25. juna u Dom klubu u Moskvi i 28. juna na „Snob Party-iju“.

Potom Cargo trio svira u italijanskom gradu Udine 24. jula na festivalu proze, muzike, plesa, pesnistva, vizuelnih umetnosti i marioneta, a potom 26. jula na letnjem festivalu muzike i teatra „Trento Estate“.

Cargo orkestar će se okupiti u punom sastavu 9. jula za nastup na Ljetnoj pozornici u Rovinju.