Ivan Bosiljčić bio rok pevač!

08.06.2009

Ivan Bosiljčić

Glumac Ivan Bosiljčić uoči prvog samostalnog koncerta 15. juna u beogradskom Domu sindikata otkriva da je pevačku karijeru zapravo počeo još kao srednjoškolac u svom bendu Rok apoteka.

Pred koncert „Ljubav je samo re?“, gde će osim govorenja poezije pokazati i pevačke sposobnosti, Ivan se priseća da je taj zanat, kasnije usavršavan u brojnim uspešnim mjuziklima Pozorišta na Terazijama, zapravo počeo u bendu Rok apoteka koji je krajem devedesetih imao mnogo nastupa u njegovom rodnom Užicu i okolini.

„Najveći uspeh Rok apoteke je što smo bili predgrupa Regini na jednoj svirci u okolini! Bili smo vrlo počastvovani zato što smo umesto dve pevali pet numera. Bila je tu Nirvana, Đorđe Balašević, neka žešća obrada Plavog orkestra… Tada sam se prvi put družio sa mikrofonom, ali je bend prestao da radi, kao i uvek, zbog umetničkih nesuglasica članova“, priseća se Bosiljčić.

Bend iza sebe na žalost nije ostavio nijedan snimak, a Ivan kaže da čak nema ni sačuvanu fotografiju Rok apoteke.

„To je na kraju ostalo kao jedan hobi, dečačko isprobavanja u muškom poslu. Niko od članova Rok apoteke nije ostao muzičar. Jedan je postao reli vozač, drugi završio veterinu… ja sam upisao posle treće godine gimnazije glumu, i svako je otišao u svom pravcu“, kaže Bosiljčić.

Posle brojnih uspešnih uloga u mjuziklima, predstavama, filmovima i serijama, Ivan Bosiljčić je odlučio da mu sledeći izazov u karijeri bude prvi samostalni koncert 15. juna u Domu sindikata u Beogradu.

„Naziv koncerta je ‘Ljubav je samo reč’, po jednoj od najpoznatijih kompozicija Vojkana Borisavljevića. Uz mene će na ovom koncertu, bolje da kažem muzičko-poetskoj večeri, nastupiti kao gosti iznenađenja moje koleginice glumice koje pevaju. Drage mi gošće i prijateljice će publika prepoznati kao moje partnerke iz aktuelnih najgledanijih predstava, serija i filmova“, kaže Bosiljčić.

U Domu sindikata Ivan će se predstaviti sa muzičkim odabirom koji opisuje kao „evergrin ovih prostora“. To znači „melodije uz koje su se upoznavali naši roditelji, ciganske romanse, savremene pesme i prepoznatljive numere iz mjuzikala“.

Svesrdnu podršku na koncertu Ivan će imati od vrsnog poznavaoca svakog od ovih muzičkih žanrova, maestra Borisavljevića koji će predvoditi simfonijski orkestar „Stanislav Binički“ i čiji će muzički aranžmani i kompozicije uobličiti ovo veče.

Šira publika u Srbiji upoznala je Bosiljčića po jednoj od najuspešnijih domaćih serija svih vremena „Ranjenom orlu“, ali i po ulogama u „Ljubavi i mržnji“, „Stižu dolari“, „Mešoviti brak“, „Ljubav navika panika“… Kao pevač i plesač iskazao se u filmu Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu“, dok se publika nebrojeno puta mogla uveriti da je postao siguran pevački solista kroz mjuzikle „Cigani lete u nebo“, „Čikago“ ili „Maratonci trče počasni krug“ Pozorišta na Terazijama, kao i u komadu „Jadnici“ teatra Madlenianum.

Ulaznice za koncert Ivana Bosiljčića 15. juna u beogradskom Domu sindikata možete kupiti već od danas na blagajni dvorane, kao i na prodajnim mestima Tiketlajna i Eventima po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.