Rundek snima CD „Brod za lutke“

26.09.2008

Hrvatski muzičar Darko Rundek snimiće CD-a sa svojom muzikom rađenom za predstavu „Brod za lutke“, koja je premijerno izvedena 24. septembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

„Premijera je bila jako uspješna i snimiću CD sa muzikom iz predstave“, potvrdio je Long Play-u Rundek, koji bi se polovinom oktobra trebao ponovo naći u Novom Sadu i ući u studio.

Nekadašnji vođa zagrebačkog Haustora napisao je muziku za 11 songova Milene Marković koja je napisala „Brod za lutke“ kao mračnu bajku o svetu odraslih.

U predstavi režiserke Ane Tomović muziku izvodi orkestar flaute, gitare, harmonike, kontrabasa i bubnjeva, uz pevanje glumačkog ansambla SNP-a. Rundek je odmah nakon prvog čitanja teksta bio veoma inspirisan da komponuje songove za dramu spisateljice Markovićeve, koju je upoznao pre nekoliko godina i zavoleo njenu poeziju.

„Svaki segment ‘Broda za lutke’ ima svoju priču i svoju pjesmu, a u posljednji song sam pokušao da unesem neku novu dimenziju tako što sam ubacio jednu svoju dječiju kompoziciju“, kaže Rundek.