Rundek sa punim Kargom na Bir festu

17.06.2009

Darko Rundek održaće jednu od retkih ovogodišnjih svirki sa punim sastavom Cargo orkestra 13. avgusta na festivalu muzike i piva „Beer fest“ na prostoru Ušća u Beogradu.

Naime, Darko se za sada odlučio da ovog leta uglavnom nastupa sa skraćenim izdanjem Cargo orkestra – Cargo triom, koji uz njega čine violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić.

U tom sastavu idu u Rusiju, gde ih očekuju nastupi 25. juna u Dom klubu u Moskvi, 27. juna na jednodnevnom festivalu „Sotvorenie mira – The Creation of Peace“ u Kazanu, glavnom gradu republike Tatarstan i 28. juna moskovski „Snob Party“.

Potom Cargo trio svira u italijanskom gradu Udine 24. jula na festivalu proze, muzike, plesa, pesništva, vizuelnih umetnosti i marioneta, a potom 26. jula na letnjem festivalu muzike i teatra „Trento Estate“.

Cargo orkestar će se okupiti u punom sastavu 9. jula za nastup na Ljetnoj pozornici u Rovinju.

Rundek i Cargo su prethodno u Srbiji, u decembru održali sjajan koncert u krcatom beogradskom Sava centru, promovišući uz ulaznice deljen CD „Live In Dom omladine“ (izdavač Long Play), a zatim je bend punom snagom zasvirao početkom maja na festivalu „Trenchtown“ kod Subotice.

Darko je nedavno za predstavu „Brod za lutke“ dobio Sterijinu nagradu za originalnu muziku na pozorišnom festivalu „Sterijino pozorje“ u Novom Sadu, gde je i nastupio kao glumac i korežiser sa Radetom Serbedžijom u predstavi „Balade Petrice Kerempuha“.