Rundek: „Mostovi stižu, vidimo se uskoro!“

21.05.2015

Rundek Cargo Trio objaviće svoj dugoočekivani album „Mostovi“ na CD-u u Srbiji 1. juna, umesto kako je ranije najavljeno 25. maja. Darko Rundek zahvaljuje fanovima na strpljenju i objašnjava da su „pojavljivanje CD-a pomjerili, kako to često biva, neki završni sitni poslovi na njemu“.

„Tako da će vam ostati tek desetak dana da se upoznate sa našim novim pjesmama do koncerata 12. i 13. 6. u Beogradu, ali vjerujem da će to biti dovoljno vremena da se saživite s njima i poželite da ih zajedno pustimo da koncertno polete. Vidimo se, čujemo se uskoro“, poručuje Rundek.

Promoterska kuća Long Play objaviće CD “Mostovi”, za početak, samo kao poklon uz kupljenu ulaznicu koja košta 1.500 dinara za koncerte Rundek Cargo Trija 12. i 13. juna u “Barutani” u Beogradu.

Kupovina CD+ulaznice od 1. juna ide samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima – blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Biletservisu na Trgu Republike i u Šoping centru “Ušće”.

Uz to, za koncerte Rundek Cargo Trija u beogradskoj “Barutani” do 1. juna traje pretprodaja samo ulaznice (bez CD-a), koja košta 1.200 dinara, preko čitave mreže Eventim.

CD “Mostovi” pojaviće se u redovnoj prodaji tek nakon koncerata 12. i 13. juna u beogradskoj “Barutani”.

Rundek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl “Don Juan”. Na “Mostovima” biće i singl iz oktobra 2013. godine “Midnight Calypso”, koji je trio već nebrojeno puta zasvirao pred publikom. Prvi album Rundek Cargo Trija bio je “Plavi avion” (2010).

„Pjesma ‘Don Juan’ nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu“, objašnjava Darko Rundek.

Duboku simboliku ostatka “Mostova” Duco, Isabel i Darko otkriće nam u potpunosti za nekoliko nedelja kada se album bude pojavio u celosti.