Rundek i Cargo na festivalu Trenchtown

10.03.2009

Darko Rundek

Darko Rundek i Cargo orkestar nastupiće na glavnoj bini 2. maja završne večeri muzičkog festivala „Trenchtown 09“, koji će biti održan od 30. aprila u etno kampu na Paliću kod Subotice.

Posle sjajnog decembarskog koncerta u krcatom beogradskom Sava centru, Rundek i Cargo se vraćaju pred publiku u Srbiji nastupom na „Trenchtownu“, smeštenom na turističko odredište Palić u terminu nekad popularnih prvomajskih praznika.

Sa još uvek svežim izdanjem iza sebe „Live in Dom omladine“ (izdavač Long Play), Darko i družina se spremaju da zasviraju na festivalu u prirodi koji su od 2002. godine pohodili brojni bendovi iz zemlje, regiona i inostranstva kao što su Mad Professor, Cubismo, Darkwood dub, Eyesburn, Orthodox Celts…

U godine u kojoj se nadamo konačno njihovom novom studijskom albumu, Darko i Cargo su za sada najavili da će nastupiti 27. marta u Domu mladih u Sarajevu, 28. marta u zagrebačkom klubu Tvornica i 5. maja u klubu Havana u Skoplju.

Pored toga na www.darko-rundek.com najavljeni su i neki nastupi u neobičnom smanjenom formatu nazvanom Rundek Cargo trio, u kojem su osim Darka, violinistkinja Isabel i za klavirom Duco Vranic.

Očekuje ih najpre koncert 13. marta na „7th International festival Keltika 09“ u klubu „Pr’ Gabrijelu“ u slovenačkom mestu Cerkno (više na www.jazzcerkno.si). Potom sviraju 14. marta u rovinjskom „Kazalištu Antonio Gandusio“.