Divljan se vratio beogradskoj publici

10.03.2009

Vlada Divljan

Nekadašnji frontmen kultnih Idola Vlada Divljan osmomartovskim koncertom u Domu omladine konačno se na pravi način vratio beogradskoj publici i ona njemu. Beogradski mediji izveštavaju da su Divljan i njegova Nevladina organizacija priredili „veče ljubavnih poezija“ kojom su „rasturili DOB“, zasluživši „fantastične ovacije“!

„Nekadašnji Idol je preporučio (ženama) da uz sebe prikucaju svoje ‘ružnije polovine’ i muzička priča je mogla da počne. Ređale su se ‘Ljubavi’, ‘Malena’, ‘Retko te viđam’, ‘Sve što hoću da znam’, ‘Stranac u noći’, pa sve do ‘Rusije’. Za svakog po nešto. Od hitova Idola kroz Divljanovu solo karijeru. Od fantastičnih ovacija do romantične tišine u zagrljajima parova“, opisuje ugođaj list 24 sata.

Dnevnik Blic koncert opisuje u naslovu kao „Divljanovo veče ljubavne poezije“, i ističe da je Divljan sa NVO oživeo „romantični deo novog talasa osamdesetih u rasprodatoj sali Doma omladine“.

„Najavljivana kao koncert za Beogražanke, svirka nekadašnjeg lidera grupe Idoli provela je fanove kroz vreme kad je Beograd bio najbliži Evropi, a muzička scena porediva sa bilo kojom u svetu. ‘Rusija’, ‘Ona to zna’, ‘Kenozoik’, ‘Malena’ su prepoznatljive pesme koje je publika zajedno odpevala sa Divljanom“, izveštava Blic.

Politika naglašava da je Divljan „rasturio bioskop Doma omladine“ u kome ga je publika horski bodrila posebno kada su na repertoaru bile novotalasne pesme.

„Sala bioskopa bila je inače ‘puna k’o oko’, a prema rečima radnika obezbeđenja na ulazu, gužva kakva je sinoć bila ne dešava se često. Njihovu tvrdnju potvrđuje nekoliko fanova koji su kasnije došli na koncert i nisu mogli da uđu jer jednostavno nije bilo mesta“, izveštava Politika.

Portal Nadlanu ističe da je Divljan svirao obrade Indeksa „Baladu“ i Tajma „Da li znaš da te volim“, ali i svoju staru pesmu „Ne dozvoli“, koju je izvodila riječka ženska grupa Kakadu luk (Cacadou Look).

„Poručio je Vlada na kraju još nešto: ‘Vidimo se za godinu dana’. Držimo ga za reč. Beograd ima sve više ‘tradicionalnih koncerata’, neka nastupi Divljana i NVO za 8. mart postanu još jedna lepa tradicija“, predlaže www.nadlanu.com.

Muzički portal www.balkanrock.com piše da su Divljan i bend „održali svoj prvi osmomartovski koncert u prepunom Domu omladine, a fanovi različitih generacija su uživali u pravom nostalgično-ljubavnom putovanju na koje je poveo bivši član Idola“.

„Divljan i ekipa su priredili pravi poklon damama, priredivši nežan i topao koncert obećavši prisutnima da se će opet svirati kroz godinu dana. Njegovim rečima ‘održali su pravi kulturno-umetnički program kao što se i očekuje za osmi mart’, ističe Balkanrock.

Portal www.popboks.com kaže da su Divljan i NVO „Dan žena proslavili kolekcijom ljubavnih hitova i koncertom koji je svima pružio ono po šta su došli: publici dva i po sata dobre zabave, organizatorima rasprodato veče, a muzičarima uspešnu svirku“.

„Ima koncerata na kojima bend dobro svira i frontmen je opušten, dobro raspoložen i duhovit, i publika se očigledno dobro zabavlja i zna sve pesme, i svirka je počela na vreme i svi su stigli na noćni autobus, i sve je to sjajno, ali… Trebalo bi biti bezobrazan pa ne primetiti da su članovi NeVladine organizacije redom vrsni muzičari i da je Vlada jedan od naših najdokazanijih hitmejkera. I da je svirka kao takva bila na nivou njihove reputacije. Isto tako, trebalo bi biti isfrustrirani namćor pa ne biti svestan puke činjenice da koncerti za Dan žena ne mogu biti isto što i regularne svirke“, smatra portal.