Rob Garza (Thievery Corporation) za Balkanrock: „Muzika je uvek bila moćan instrument društvene promene“

03.07.2024

Thievery Corporation

Poznavaocima elektronske muzike jedva da treba predstavljati Thievery Corporation. Aktivni od sredine devedesetih, autori legendarne numere „Lebanese Blonde“, Eric Hilton i Rob Garza, zaslužni su za mnoge tripozne, hi-fi egzibicije, sa pristupom semplovanju koji ne samo da pozajmljuje deo regionalne muzike, već je i transformiše u fokusirano i bogato narativno iskustvo. Za glavu viši od savremenika u downtempo igri, takođe su izgradili ime sjajnim nastupima uživo zahvaljujući bogatom arsenalu instrumenata.

Balkanrock ulazi u samu srž materije sa članom sastava, Robom Garzom.

BR: Siguran sam da ste svesni kultnog statusa koji imate ovde, u Srbiji. Da li gajite lepa sećanja na prethodne nastupe ili interakcije sa fanovima iz ovih krajeva?

Rob Garza: Srbija je jedno od naših omiljenih mesta za svirku. Izgradili smo jaku vezu sa ljudima ovde. Radio sam razne DJ nastupe širom zemlje, a Thievery je nekoliko puta svirao u Beogradu i Kragujevcu. Volimo ljude i atmosferu ovde. Jedna od najlepših uspomena mi je bio nastup na Tašmajdanu! Kakvo epsko veče, sjajni fanovi, odlična muzika, a ni nekoliko čašica rakije nije škodilo! 😉

BR: Šta javnost može da očekuje na vašem nastupu na Kalemegdanu?

Rob Garza: Uzbuđeni smo što ćemo svirati na tvrđavi! Publiku očekuje još jedno nezaboravno muzičko putovanje, ispunjeno hipnotičkim gruvom, bujnim melodijama i zaraznim ritmovima. Imamo neke pesme koje smo uključili u nastup i sjajne nove muzičare i pevače koje smo oduševljeni da vam predstavimo. Biće to jedno zabavno veče!

BR: Za kraj, šta čeka Corp. u budućnosti? Možemo li uskoro da se radujemo novom albumu?

Rob Garza: Nazire se još nastupa, a priča se i o stvaranju nove muzike!

Više možete pročitati OVDE.

Karte za nastup benda 17. jula mogu se nabaviti putem servisa tickets.rs, kao i na njihovim prodajnim mestima.