Buč Kesidi se 31. avgusta vraćaju u nišku Banovinu!

08.07.2024

Buč Kesidi nastupiće 31. avgusta na velikom sasmostalnom koncertu u niškoj Banovini. Bend se u Niš vraća posle dve godine i rasprodatog koncerta za koji se danima tražila karta više.

Ulaznice će biti u prodaji od utorka, 9. jula od 10 časova, na prodajnim mestima Tickets i online na tickets.rs, po promotivnoj ceni od 1.500 dinara za prvi kontigent ulaznica.

Regionalno popularni levoruki disko-pop-elektro-boj bend Buč Kesidi vraća se u nišku Banovinu, u organizaciji producentske kuće Long Play i Kontra Rights. Pančevački sastav, koji čine gitarista i vokal Luka Racić, i bubnjar i vokal Zoran Zarubica, posle dve godine se vraća u Niš, grad koji predstavlja jedno od njihovih najvećih uporišta od početka karijere. To potvrđuje činjenica da je njihov prethodni nastup u Banovini nominovan za koncert godine na regionalnoj ceremoniji MAC Awards.

Bend u Niš dolazi posle velike regionalne turneje, u okviru koje su rasprodali stadione Šalata u Zagrebu i Tašmajdan u Beogradu, Spens u Novom Sadu, 7 koncerata zaredom u zagrebačkom Saxu, ljubljansku Kino Šišku i mnoge druge koncertne prostore širom regiona. Upravo sa koncerta na Tašmajdanu bend je nedavno objavio i live album koji možete naći na svim streaming servisima.

„Radujemo se koncertu u Nišu, gradu koji zauzima posebno mesto u našim srcima otkad smo počeli da sviramo. Publika će imati priliku, pored poznatih, da čuje i nove pesme. Potrudićemo se da nadmašimo prethodne koncerte koje smo već održali u Banovini“ izjavili su Zoran i Luka povodom novog dolaska u Niš. 

Nema sumnje da će ponovo, kao i na svakom njihovom nastupu, euforiju, baš u skladu sa nazivom njihovog drugog albuma iz 2019. koji ih je lansirao u zvezde, izazvati numere „Nema ljubavi u klubu“, „TIHO“, „Đuskanje ne pomaže“, „Subota“, „Nedelja ujutru“ i druge, kao i materijal sa prvenca „Posesivno-ospulsivni hospul“ (2016) koji je jasno nagovestio njihov potencijal. Luka i Zoran najavljuju treći album, a pesme „Curimo po asfaltu“, „Skupi snagu“ i „Trebaš mi“ sa novog albuma se već uveliko pevaju u glas na koncertima.