Rezervni plan je Beogradski pobednik!

12.11.2014

Rezervni plan

Bend Rezervni plan osvojio je priznanje “Beogradski pobednik” za najbolji debitantski album u kategoriji rok muzike u 2014. godini! Članovima Rezervnog plana priznanje za CD album “Vidi šta ću ti reći…” uručeno je u utorak uveče na manifestaciji “11. Beogradski pobednik” održanoj u Domu sindikata u Beogradu.

Članovi Rezervnog plana ističu da su “prezadovoljni priznanjem i pozivom za učešće na ovakvoj manifestaciji”, na kojoj su nagrađeni i Riblja čorba, Dado Topić, Viktorija i mnogi drugi.

“Iskreno, nismo očekivali da ćemo tako brzo nakon izdavanja albuma biti laureati ‘Beogradskog pobednika’ i naći se u društvu velikana poput Riblje čorbe i Topića. Zahvaljujemo se Long Play-u, kao i svima koji su bili uz nas sve ove godine, posebno našoj vernoj publici bez koje sve ovo što radimo ne bi imalo nikakvog smisla”, poručuju članovi rezervnog plana.

Rok bend Rezervni plan objavio je krajem oktobra 2014. godine za promotersku kuću Long Play svoj debitantski CD album “Vidi šta ću ti reći…”, kome je prethodio singl/spot “Kada se probudim”. CD Rezervnog plana “Vidi šta ću ti reći… ” možete naći u knjižari Vulkan i prodavnici Jugoton u Beogradu, i skinuti ga sa:

Sniman u pančevačkom muzičkom ateljeu “Stojanović” uz producenta Stefana Gaćešu tokom 2013. godine, album “Vidi šta ću ti reći…” donosi devet autorskih rokenrol pesama sa primesama bluza, kantrija i popa, kojima je dodata i zanimljiva rokabili obrada stare sevdalinke “Kad ja pođoh na Bembašu”!

Članovi benda iz Pančeva – pevač Bojan Košić, gitarista Aleksandar Travica, basista Vladimir Mandić, klavijaturista Bojan Ilić i bubnjar Zoran Galović – ističu da ono što sviraju “u suštini jeste rokenrol koji vuče korene iz muzike 80-tih na prostoru bivše Jugoslavije”.

“Odrastali smo uz Čorbu, Dugme, Kazalište, Yu grupu…I svakako je to ostavilo uticaja na autorski rad benda. Ponosni smo što smo među velikanima naše scene tražili inspiraciju. Jednostavno se od korena ne može pobećI. Trebalo je to samo prepakovati u trend novog veka I prilagoditi današnjoj publici”, ističe rezervni plan.