Amira u rasprodate tri Kombank dvorane!!!

09.10.2020

Umetnica svetskog glasa Amira Medunjanin održaće koncerte 10, 11. i 12. oktobra (20:00) u RASPRODATOJ Kombank dvorani, gde će prvi put pred beogradskom publikom nastupiti u pratnji vrsnog harmonikaša i klarinetiste Mustafe Šantića, jednog od osnivača Mostar Sevdah Reunion-a.

„Mustafa Šantić je, kako je neko jednom napisao, dobri duh Mostar Sevdah Reunion-a.“ priseća se Amira.

Gostujući u pesmi „Mujo đogu po mejdanu voda“, koja se pojavila na albumu „Secret Gate“ Mostar Sevdah Reuniona (2003), Amira je „krenula u muzičke vode“. Ubrzo je samostalnim debijem „Rosa“ (2005) započela izuzetno uspešnu karijeru na regionalnoj i svetskoj sceni, koju su obeležili brojni albumi od kojih je poslednji aktuelni „For Him And Her“ (2020), na kome je snimila pesme koje su izvodili legende Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

„To je moj neki skromni naklon i dug Tomi i Silvani. Cijelih 20 i kusur godina sam maštala o tome“, kaže Amira.

Jedan od saradnika na albumu „For Him And Her“ bio je i Mustafa Šantić, sa kojim je Amira nedavno nastupila na Arsenal Festu 10 u Kragujevcu. Amira kaže da je ponovo deliti muziku sa Šantićem posle skoro 20 godina – „ogromno zadovoljstvo“. O tome svedoči i snimak nastupa na Arsenalu.

Koncert u doba pandemije Kovid-19 mora biti u skladu sa zdravstvenim propisima, uz rastojanje, maske i ograničen broj u Kombank dvorani.