Pušači svirali u Garaži

17.11.2008

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona predstavilo se energičnom živom svirkom i pomalo neočekivanim izborom pesama, bez najvećih hitova, u emisiji „Garaža“ prikazanoj u ponedeljak uveče na Hrvatskoj televiziji.

U polučasovnoj emisiji u kojoj se prikazuju snimci živih nastupa raznih izvođača pred publikom u studiju HRT-a, Sekson i drugi su za početak raspoloženo otpevali „Na straži kod Prizrena“ sa poslednjeg predratnog albuma „Male priče o velikoj ljubavi“ (1989).

U sličnom duhu, Sekson, gitarista Toni Lović, bubnjar Branko Trajkov, violinista Robert Boldižar i klavijaturista DJ Pavo su potom ispalili „Počasnu salvu“ sa albuma „Bog vozi mercedes“ (2001).

Sekson nije propustio da televizijskim gledaocima predstavi novog basistu Dejana Oreškovića-Kloa, nekadašnjeg člana Divljih jagoda, kome je nastup u Garaži bilo jedno od prvih javnih predstavljanja kao člana Pušenja.

Uobičajeno duhoviti Sekson gledaocima je otkrio tajnu višedecenijskog trajanja Zabranjenog pušenja: „Malo kasnije počinjemo koncerte. čekamo da se narod ponapije i ne vidi kako griješimo. To su naše male tajne velikih majstora“.

Najavljujući Veliki hit Pušenja „Guzonjin sin“, Sekson je istakao da je to „pjesma namjenjena aferama u hrvatskom školstvu“.

Zatim je neočekivano stigla „Lutka sa naslovne strane“, pomalo zaboravljen dragulj sa albuma „Sabah sa Šejtanom“ (1985), a Sekson je publici šeretski objašnjavao kakvu ulogu treba da igraju u studiju: „Znči ista je ikongrafija – vi plješćete a zvijeda je zadovoljna“.

Za kraj, stigao je osvrt za prohujalim u nepovrat starim i boljim vremenima – „Jugo 45“.

Nastup u „Garaži“ Zabranjeno pušenje je snimilo 29. septembra.