Prvi bend Massima Savića objavio novu pesmu

25.04.2024

Hrvatski bend Dorian Gray, koji trenutno čine Toni Ostojić i Dražen Sholz, objavili su spot za pesmu „Jesenski Krug“ za Croatia Records. Pored ovog maestralnog dvojca, na novoj pesmi radili su i Goran Delač na basu i Luka Banić na gitari.

Dorian Gray osnovan je 1982. godine, u sastavu: Massimo Savić (vokal, gitara), Vedran Čupić (gitara), Branko Terzić (bubnjevi), Toni Ostojić (klavijature) i Jadran Zdunić (bas), kao i na nekim pesmama Emil Krnjić (bas). . Prvi album „Sjaj u tami“ objavili su 1983, a 1985. godine i drugi album „Za tvoje oči“. Godinu dana kasnije Massimo napušta Dorian Gray, i započinje svoju solo karijeru.

Toni 1986. radi kao klavijaturista na albumu Parnog valjka „E=mc2“, a 1988. pridružuje se bendu i Dražen kao bubnjar.

Oko 1990. godine deo Dorian Gray-a nastavlja sa radom, kada mikrofon preuzima Toni Ostojić. Bend, (koji tada čine još i Jadran Zdunić, Oleg Colnago, Tomislav Babić i Arsen Novak), 1997. godine objavljuje svoj treći album, ali odlučuje da nakon nekoliko koncerata ipak napravi pauzu sa radom u ovom bendu. Dražen je tada bio u Parnom valjku, a ideja i plan da se Toni i Dražen udruže datira još od 2002. godine.

Dražen je takođe i autor nekih novih pesama, ali i autor prvog i jedinog solo albuma Akija Rahimovskog na kome je i Toni aktivno učestvovao u raznim funkcijama.

Croatia Records 2023. godine reizdaje poslednji album Dorian Gray-a iz 1997. godine, ali album na vinilu planiraju da izdaju ovog leta. Toni i Dražen odlučuju da se ponovo okupe, i da rade na novim pesmama i albumu, koji će izaći do kraja 2024. godine.

Svoju publiku su želeli da počaste pesmom sa novog albuma, kao i da tu pesmu i vizualizuju spotom u kome se pojavljuju glumci Vini Jurčić i Romano Nikolić, a sve to u režiji Maria Delića.