Proleće u Beogradu sa Figenvald i Orlovićem

15.05.2009

Dunja Figenvald i Mića Orlović

Koncert evergrin melodija „Proleće u Beogradu“ 21. maja u Domu sindikata dodatno će uveličati svojim prisustvom voditeljski par koji čine Dunja Figenvald i Mića Orlović, zaštitni znakovi televizije Beograd i uopšte dva sigurno najprepoznatljivija lica u istoriji srpske televizije.

„Sa Dunjom, ako me sećanje ne vara, prvi put sam radio davnih sedamdesetih prilikom prenosa Opatijskih festivala. Od 25 ja sam vodio 23, ali teško mi je da se setim koji po redu smo zajedno vodili Dunja i ja. Sa Dunjom je veoma prijatno raditi jer je ona jedna vrlo draga i prijatna osoba, školovani profesionalac, veoma pedantna u radu, vrlo dobrog opšteg obrazovanja i znanja dva svetska jezika“, kaže Mića Orlović.

Figenvald je ostala upamćena među domaćim televizijskim gledaocima kao voditeljka „Nedeljnog popodneva“, koje i danas starije generacije rado prizivaju u sećanje, ali i kao deo jugoslovenske ekipe voditelja čuvenih „Igara bez granica“ od 1978 do 1982. godine.

Mića Orlović je od početka bio u maloj grupi ljudi koji su stvarali televiziju Beograd. Upravo je on poželeo prvo „Dobro veče“ u prvom „Dnevniku“ kojeg je TV Beograd emitovala 23. avgusta 1958. godine. Mića je vodio brojne kvizove, emisije ili manifestacije poput „Jugovizije“, „Pesme leta“, osnovao je Program za inostranstvo TV Beograd…a čak je i glumio u skoro dvadesetak filmova i serija poput „Ne ubij“ (1961), „Oklopni voz“ (1962) ili „Čudesne pustolovine Marka Pola“ (La fabuleuse aventure de Marco Polo, 1965).

Posle nedavne proslave 50 godina Radio-televizije Srbije, sada na „Proleću u Beogradu“ imamo ponovo priliku da vidimo voditeljski par Figenvald-Orlović.

„Od Dunje i mene na ovom dugo očekivanom koncertu ‘Proleće u Beogradu’ može se očekivati profesionalno urađen posao dva iskusna domaćina programa uz najbolji mogući kontakt publike i onih koji će nastupiti u Domu sindikata. Pretpostavljam da će ovom prilikom biti dosta nostalgije uz zajedničke doživljaje na jedno lepo i proteklo vreme koje još traje. To je u isto vreme i poruka mladima koji bi došli da je lepo sećati se kako su njihovi stariji sve to doživljavali. Siguran sam da ćemo čuti veliki broj hitova uz veliki orkestar i aranžmane na koje je danas teško naići“, kaže Orlović.

Ulaznice za spektakularni koncert evergrin melodija „Proleće u Beogradu“, na kome će pevati neke od najvećih zvezda jugoslovenske i srpske zabavne muzike 21. maja u Domu sindikata Beograda, mogu se kupiti po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara, na blagajni Doma sindikata, kao i na prodajnim mestima Tiketlajna i Eventima.

„Proleće u Beogradu“ jedinstvena je prilika da vidite i čujete na jednom mestu muzičke legende Lolu Novaković, Dušana Jakšića, Ljiljanu Petrović, Mikija Jevremovića, Biseru Veletanlić, Lea Martina, Radmilu Karaklajić, Nedu Ukraden, Maju Odžakijevsku, Dragana Mijalkovskog, Nadu Pavlović, Zafira Hadžimanova, Ladu Leskovara i grupu Lutajuća srca.

Program u kome će se svaki izvođač predstaviti sa jednom ili dve najprepoznatljivije pesme svoje karijere, dodatno će svojim prisustvom uveličati specijalni gost – legenda naše muzike Đorđe Marjanović.

Pevači nastupaju u pratnji Revijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.