Maja Odžaklijevska priprema novi CD

17.05.2009

Maja Odžaklijevska

Pevačica Maja Odžaklijevska nastupiće na koncertu evergrin melodija „Proleće u Beogradu“ 21. maja u Domu sindikata, a trenutno planira svoj novi CD!

„U pregovorima sam sa Radetom Radivojevićem oko novog CD-a, međutim, ne mogu sa sigurnošću govoriti o nekom, određenom terminu izdavanja, ali smo bar sakupili sve kompozicije koje tek treba aranžirati ili prilagođavati konačnom zvuku koji će biti ujednačen na CD-u“, kaže Odžaklijevska.

Sa producentom i aranžerom Radivojevićem, Maja je sarađivala na svom albumu „Bele njive“ (1995, PGP RTS) koji je doneo i njegovu muziku za pesme „Sve ti opraštam“ (pobednica Beogradskog šlagera ’94), „Opusti se“, „Daleko od istine“ i „Budi dobar kao što sam ja“ (pobednica Mesama ’95 i nagrada za interpretaciju).

Pevačica klasika domaće zabavne i pop muzike kao što su „Mjesečev san“, „Daljine“, „Sama“ ili „Ti si moj sledeći promašaj“, pred „Proleće u Beogradu“ kaže da se nada da će je beogradska publika do kraja godine videti i čuti na još na nekom koncertu sličnog karaktera.

„Na koncertima tog tipa, mi, na neki način garantujemo kvalitet, kao i to da sam karakter koncerta podseća na mali festival dobre muzike, kakav je nekada bio ‘Beogradsko proleće’. Setićemo se lepih pesama koje su postale evergrin i smernica dobre muzike koja će ostati da živi sa nama za sva vremena“, kaže pevačica.

Na koncertu „Proleće u Beogradu“ Maja Odžaklijevska će nastupiti zajedno sa Lolom Novaković, Dušanom Jakšićem, Ljiljanom Petrović, Mikijem Jevremovićem, Biserom Veletanlić, Leom Martinom, Radmilom Karaklajić, Nedom Ukraden, Draganom Mijalkovskim, Nadom Pavlović, Zafirom Hadžimanovim, Ladom Leskovarom i grupom Lutajuća srca.

„Muzika prevazilazi sve nesuglasice, otklanja barijere koje su veštačkim putem stavljane između izvođača, klasifikujući ih u kategorije, što nekada nije bio slučaj jer su svi pevači, za koje se podrazumevalo da poznaju svoj posao, da znaju da pevaju, bili u istoj poziciji, bez pomenute kategorizacije i gde je druženje bilo, na neki način ‘porodično’. Ja nosim samo lepa sećanja iz perioda kada smo putovali širom bivše Jugoslavije, nastupali na koncertima i festivalima i ne izdvajam ništa posebno, osim što pravim komparaciju sa današnjim muzičkim zbivanjima i ostajem nezadovoljna mahinacijama koje se danas organizuju“, ističe Odžaklijevska.

Ulaznice za spektakularni koncert evergrin melodija „Proleće u Beogradu“, na kome će pevati neke od najvećih zvezda jugoslovenske i srpske zabavne muzike 21. maja u Domu sindikata Beograda, mogu se kupiti po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.