Prodaja ulaznica za koncert Marize u Beogradu

09.10.2008

Mariza

Ulaznice za koncert trenutno najpoznatije svetske fado pevačice Portugalke Marize 2. decembra u Sava centru u Beogradu naći će se u prodaji od ponedeljka 13. oktobra po cenama od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.

Long Play sa ponosom objavljuje da je uprkos svakodnevnim poskupljenjima, odlučio da nagradi Marizinu vernu beogradsku publiku time što je cene ostavio na istom nivou kao i pre dve godine, kada je Portugalka pevala u sedam dana unapred rasprodatom Sava centru.

Pored blagajne Sava centra ulaznice se mogu kupiti i u prodajnim mrežama IPS media ( u Beogradu to je Billet servis, Mamut, Merkator i Delta City), kao i preko Ticket servisa, Ticketline-a i Eventima.

Pevačica poreklom Mozambikanka, jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i plavoj kratkoj kosi, povodom prethodnog albuma „Transparente“ (2005) na dugotrajnoj svetskoj turneji pevala je u rasprodatom Sava centru najpre u junu 2005. godine, a potom u organizaciji Long Play-a u oktobru 2006. godine.

Posle drugog gostovanja u Sava centru priznala je da joj je beogradska publika ostala najdraža na turneji i da je zadivljena njenom kulturom. „Tamo ulaznice za koncert bude i po 10 odsto od prosečne plate, pa opet u sali za 4.000 gledalaca pevam pred 4.600“, rekla je Mariza.

Sa upravo objavljenim četvrtim albumom „Terra“, koji se objavljen i u Srbiji preko Dallas Records-a, Mariza je krenula na novu svetsku turneju, a želju da ponovo peva srpskoj publici pokazala je uvrštavanjem u raspored čak dva naša grada – u Beogradu 2. decembra i Novom Sadu 3. decembra.

Pevajući fado, specifičnu portugalsku muziku koju karakterišu strast, tuga, ljubomora i žalost., Mariza se poigrava sa uticajima džeza, flamenka, latino i afričkih zvukova na albumu „Terra“, za koji kaže da otvara novo poglavlje u njenoj karijeri, uspešno započetoj u svetu albumima „Fado en mim“ (2001), „Fado Curvo“ (2003) i „Transparente“ (2005).

„Tokom sedam godina imala sam priliku da otkrijem ljude i kulture. Posmatrala sam i slušala. Ovo je moj trenutak i moja istina. Uvek sam bila iskrena prema sebi i prema mojim poštovaocima. Htela sam da im ovim albumom pokažem svoj napredak kao pevačice i čoveka. Novi album odlučila sam nazvati ‘Terra’. Zašto? Možda zato što čvrsto stojim na zemlji i što je snimanje albuma bilo kao muzičko putovanje. Želim pevati svetu, ali znam da ću se uvek vraćati kući svojim korenima“, kaže Mariza.