Prekid emisije HRT-a zbog Let 3

14.12.2008

Let 3

Voditelj Aleksandar Stanković naprasno je danas prekinuo svoj popularni talk show program „Nedeljom u 2“ Hrvatske televizije nezadovoljan ponašanjem članova kontroverznog riječkog sastava Let 3 Zorana Prodanovića-Prlje i Damira Martinovića-Mrleta.

Posle dugotrajnog neuspešnog nagovaranja pred kamerama da Prlja i Mrle poštuju ranije dogovor i ne idu previše daleko sa svojim provokativnim nastupom, deset minuta pre kraja emisije Stankoviću je kap prelila čašu kada su rokeri izgovorili ime svoje pesme „Riječke p**ke“.

Tome je prethodilo pominjanje šamara i određenih seksualnih radnji koje bi Mrle uradio pop pevačici Severini Vučković (ali i šlager pevaču Dušku Lokinu!).

Stanković je uporno nastavljao sa molbama da razgovor ne izlazi iz okvira dogovorenog i da „donekle ostane emisija u granicama onoga što gledatelji mogu podnijeti“.

Međutim, Riječani su nastavili u istom maniru dovodeći u studio „doktora“ u belom mantilu da im pomogne da pred tv gledalištem izvedu svoj klasičan nastup – ispaljivanje čepova iz stražnjice.

„Ja sam u dogovoru emisije pristao na liječnika ali da neće biti nikakvih praktičnih pokazivanja“, zvapio je Stanković.

„Ali nećemo ništa pokazati. Samo ćemo pucat’!“, odgovorio je Prlja.

Članovi Let 3 su potom, odeveni u crno-bele kostime nalik zatvorskim odelima, uspeli da ustanu od stola i gledaocima delimično prikažu „performans“, dok je Stanković pritrčao da svojim sakoom pokrije njihove stražnjice, iz kojih je suknuo nekakav beli prah.

„Ispričavam se svima kojima je ovo prouzročilo duševne boli. Sako ću na kemijsko čišćenje“, rekao je voditelj oblačeći natrag sako.

Pokušavajući da nastavi emisiju Stanković je upitao zašto sportisti nikada na svoja slavlja ne zovu Let 3.

„Zvale su nas alpinistice kada su osvojile onaj drugi vrh na svijetu. Htjele su da im na aerodromu sviramo ‘Riječke p**ke’, jer su većinom iz Rijeke“, usledio je odgovor.

„Dajte ugasite ovo. Ne da se s vama razgovarati, prelazi neke granice koje smo dogovorili“, rekao je namrgođeni Stanković.

„Pa ne mogu sada prekrstit tu pjesmu“, zavapio je Mrle.

„Da ne bi otišlo predaleko moram prekinuti emisiju“, zaključio je Stanković.