Bajaga: Bend ponovo dobro funkcioniše

14.12.2008

Bajaga

Bajaga i Instruktori par meseci posle iznenadne smrti svog člana Ljubiše Bube Opačića nastavljaju sa koncertnim aktivnostima uz pomoć gitarista Nikole Vranjkovića i Marka Nješića.

„Svirali smo nedavno u Rumuniji i bilo je odlično. Bend ponovo sasvim dobro funkcioniše. Vranković je gitarista poznat po radu u bendu Blok Aut, a kod nas je radio kao tonac na koncertima. Odlično poznaje naš repertoar i dosta dobro svira gitaru. Osim njega na koncertima će svirati i Marko iz grupe Vroom. Njih dvojica će se zamenjivati po potrebi, a na velikim nastupima sviraće zajedno sa svima nama“, rekao je Momčilo Bajagić-Bajaga za „Blic nedelje“.

Bajaga je rekao da Instruktori „ponovo sjajno zvuče uživo“ i podsetio da uskoro sviraju u Ljubljani (19.12.), a potom 28. decembra na „Koncertu godine“ u banjalučkoj dvorani Borik na prvoj zajedničkoj svirci sa Van Gogom i Hladnim pivom. Bajaga i Instruktori potom sviraju na dočeku Nove godine u Herceg Novom.

Osim toga, sa vođom Plavog orkestra Sašom Lošićem i Draganom Bjelogrlićem se dogovara oko muzike za film „Rode u magli“, nastavak serije „Vratiće se rode“.

„Sa Bjelom sam se sastao više puta i pričali smo načelno o muzici za film koji priprema. Za sada ništa još nije finalno dogovoreno. Loša će verovatno pripremiti nešto, pa ćemo se ovih dana dogovoriti oko saradnje. Moguće je da će u filmu biti korišćene numere koje smo već ranije snimili za seriju“, kaže Bajaga.