Poslušajte Cukićeve „Letnje kiše“ u fazonu Nikole Vranjkovića!

16.07.2020

Dejan Cukić

Veliki pop hit Dejana Cukića „Letnje kiše“ odnedavno možete čuti, iznenada i bez najave, kako bi možda zvučao da ga je obradio alternativni muzičar Nikola Vranjković!

Muzičar Bojan Chavez Aleksić, kako sam kaže potaknut internet forom „napolju vreme kao da je Vranjković preradio Cukićeve ‘Letnje kiše“, odlučio je da ne bude lenj i sam je tu zamisao sproveo u stvarnost.

Aleksić je u svojoj obradi okačenoj na jutjub poletne Cukićeve „Letnje kiše“ značajno usporio, odsviravši i otpevavši ih u prepoznatljivom mračnom i teškom glasu i hodu Nikole Vranjkovića.

„I Cukić i Vranjković su lično aminovali tako da sam izuzetno srećan kako je prošlo“, ističe Aleksić.

Pošto smatra da mu je „projekat super prošao“, Aleksić najavljuje da bi mogao uraditi i Vranjkovićev „Težak slučaj pakla“ u Cukićevom fazonu, ali je pre toga već prionuo sledećoj obradi u kojoj će koplja ukrstiti…

„…Ceca i Partibrejkersi u (kultnoj?) numeri ‘Idi dok si mlad“.

Pandemija Kovid-19 možda je privremeno zaustavila koncertni deo naše i svetske muzičke industrije, ali raduje što se i u ovakvim trenucima rađaju ovakvi bljeskovi mašte. Inače, i samog Chaveza autorski vredi upoznati zahvaljujući nekoliko zanimljivih singlova na https://chavez.bandcamp.com/