Počasna nagrada za Bajagu

01.04.2009

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić-Bajaga, Jadranka Stojaković i Zoran Predin dobitnici su prve počasne nagrade „Panta rhei – nagrada za globalni doprinos muzici“, koja će biti uručena 7. maja u Sarajevu na dodeli regionalnih muzičkih nagrada „Indexi 09“.

„U osmoj dodjeli godišnjih muzičkih nagrada kao i ranijih godina dodijelit će se i nekoliko počasnih nagrada, a Direkcija objavljuje prva tri dobitnika. Tako će prve počasne nagrade po odluci Programskog vijeća dobiti: Jadranka Stojaković (BiH), za 40-godišnje muzičko stvaralaštvo, Zoran Predin (Slovenija), za 30-godišnje muzičko stvaralaštvo, i Momčilo Bajagić-Bajaga (Srbija), za 30-godišnje muzičko stvaralaštvo“, navodi muzički portal www.glas.ba.

Regionalna muzička nagrada bila je dodeljivana pod imenom „Davorin“ od 2002. godine, ali je od prošle godine nazvana „Indexi“. Manifestaciju organizuje promoterska kuća Panta rhei iz Sarajeva. Za nagradu „Indexi 09“ konkurišu samo albumi, odnosno radovi autora/izvođača, od 1. januara do 31. decembra protekle godine. Za posebna priznanja vrednuje se celokupno autorsko/izvođačko stvaralaštvo predloženih kandidata iz cele regije.