Piter Marfi: „Beograde, volimo te!“

10.11.2018

Kultni muzičar Peter Murphy u petak uveče održao je koncert pred preko 3.500 posetilaca u prostoru Hangara u Luci Beograd u okviru turneje „40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J“.

Sa čak dva bisa završen je beogradski koncert nekadašnjeg frontmena Bauhausa Murphy-ija, koji uz suosnivača, basistu David J-a kao gosta, na turneji proslavlja 40 godina kultnog benda izvodeći u celosti uticajni debi album „In The Flat Field“ (1980).

„Beograde, volimo te! Ovo je naš poklon vama. Laku noć“, rekao je Marfi na kraju izvođenja poslednje pesme „Ziggy Stardust”, obrade čuvenog Dejvida Bouvija.

Prvi put u Srbiji Murphy, David J i ekipa su na oduševljenje beoghradske publike, ali i brojnih poštovalaca Bauhausa i gotik roka koji su došli iz zemalja regiona i dalje, moćno i raspoloženo isporučili klasike poput „She’s in Parties“, „Adrenalin“, „The Passion of Lovers“, „Double Dare“ i mnogi drugih.

Beogradsku publiku za Pitera Marfija zagrevao je bend Gift, takođe bend poznat u region po sjajnom izvođenju hitova Depeche mode i Dejvid Bouvija.

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.