Galija za pamćenje u Sava centru!

10.11.2018

Legendarna rok grupa Galija u petak uveče priredila je oduševljenoj publici emotivni doživljaj za pamćenje koncertom u ispunjenom beogradskom Sava centru, gde su se tokom više od dva časa mogle čuti, kako je i najavljeno, pesme sa novog albuma “U raju iznad oblaka”, neke koje dugo nisu svirane, kao i gomila starih hitova kao što su „Dodirni me“, „Stare trube“, „Digni ruku“…

Posle Beograda Galija CD “U raju iznad oblaka” (PGP RTS) promoviše 16. novembra koncertom u hali Čair u Nišu.

Frontmen Nenad Milosavljević, njegov brat Predrag i ostatak ekipe na sjajan način su koncipirali koncert koji je plovio od, mahom, akustičnog prvog dela do katarzičnog finala.

Odmah za početak izvedene su dve udarne teme sa aktuelnog izdanja – naslovna, „U raju iznad oblaka“ i „Nešto me goni“, da bi „Čujem te lepo kako dišeš“ označila, baš kao što je i najavljeno, osvrt na neke pesme koje dugo nisu svirane. „Moj brat i ja“, „Pevajmo“ i „Ja nisam odavde “ mnoge su podsetili na akustični koncert grupe 1995. u Skupštini grada Beograda.

Posebno upečatljivo je bilo samo uz klavirsku pratnju svedeno izvođenje čuvene „A kad me pogledaš“, kao i filmska tema iz „Zone zamfirove“. Čuveni „Decimen“ sa prvog albuma predstavljao je kulminaciju sviračkog majstorstva i pravu zvučnu poslasticu za sve koji su decenijama odani Galiji.

Kako je veče odmicalo, bend se sve više priklanjao udarnim koncertnim adutima. „Kotor“ i „Da me nisi“ definitivno su digle publiku na noge i akustični sentiment prevele u žurku gde više sedenja nije bilo. Nizale su se „Sloboda“, „Možda sam lud“, „Pismo“, „Dodirni me“ a „Stare trube“, „Digni ruku“ i „Skadarska“ su donele euforičan finiš pred kratko povlačenje.

Na bis je, povratkom akustici uz izraženu moć Nešinog vokala u „Da li si spavala“, krug zatvoren, a za himnično finale je poslužila, kao i obično, „Još uvek sanjam“.